RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9757|回復: 117
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[認真討論]放車活動隊形,操守討論專區

Q-pet 發表於 2009-9-2 11:07:06 | 顯示全部樓層
我就覺得有新燈既朋友就唔好開到咁大..你知啦..如果10幾架開大佢..仲嘈個街邊..
車友既車品問題..有時見部份人..人群中穿插如果撞到路人點算??報警未大鍋??
而隊型方面..我就覺得係街玩車指要留D位置比路人行已經足夠..隊型呢家野...到時未各有各行
領隊既人..好多時都指有自己行..永遠唔會顧及其他車友問題..
如果我仲有其他意見會後加
Q-pet 發表於 2009-9-2 11:10:24 | 顯示全部樓層
1# 馬輝
借用 版友jazz_wan 的名句
(為了發揮合作精神, 希望有hifi者, 當天唔好開, 感謝)
有時真係嘈到咩都聽唔到....我自己都想報警投訴, 何況係其他道路使用者
可能我喱句話又得罪好多人添....
有勇冇謀 發表於 2009-9-2 11:06

我都覺得有時D人開HIFI嘈到拆天咁...所以我都唔會同個D車行好近.....
如果不喜者請見諒
Q-pet 發表於 2009-9-2 11:18:25 | 顯示全部樓層
未整理好 , 我仲起緊稿

1. 玩車,有體系有規矩,人地睇我地唔係一盆散沙
無人肯夾唔緊要,自己夾先
做好自己,有帶頭有押尾有路眼

我係其他活動一樣會繼續夾隊形

我地就係想行街唔阻途人 , V 形就 ...
odaan 發表於 2009-9-2 11:10

所以我就時唔帶頭都會等下其他師兄們..雖然我唔係搞車個位.各人有各既速度..廢時一陣唔見左大家又要電話聯絡
Q-pet 發表於 2009-9-2 15:20:36 | 顯示全部樓層
你睇清楚~~~BEN(MRX2) ~都無離題~~~係我離題姐~~~

老實講~~你而家係度打幾多守則都未係最有用~~~~

事實:

你睇下我地搞場境~~~次次都有人撞林野搞事~~~但有邊次我地無講明守則?
但我地對上就唔同~~~秘密 ...
GUITAR_VIP 發表於 2009-9-2 15:07

咁又 係玩場境個時..好多人都亂黎...成堆自己人玩唔錯丫...又唔亂又好玩..就算場境追車大家都好有禮貌
Q-pet 發表於 2009-9-2 15:55:33 | 顯示全部樓層
我有會風、渣膽、痕身同忠忍,你想我用邊個acc?

係喎!強暴左港大市民咁多年都無留意添.......
MRX-2 發表於 2009-9-2 15:44

請版友MRX-2注意用語時既態度...否則問馬輝意見看會不會關了此主題
此主題目的是討論玩車等等既問題..不是吹水的主題..如要吹水請去吹水區
Q-pet示
Q-pet 發表於 2009-9-2 15:57:29 | 顯示全部樓層
你唔好係街玩車啦咁~~~迫人睇你玩車

O~~~你用返一個ACC算啦~~~好煩呀~~~~
GUITAR_VIP 發表於 2009-9-2 15:13

版友GUITAR_VIP 不論0ben0 的名稱是否MRX-2版友的分身..但請兩位言語上留意字句...
此主題目的是討論玩車等等既問題..不是吹水的主題..如要吹水請去吹水區
Q-pet示...
Q-pet 發表於 2009-9-4 10:38:58 | 顯示全部樓層
其實有數得計
一般停車位置 , 如果選擇人流多既地方 , 一般係 3~4 分鐘內就會聚集人群
我計有人即刻報案 , 警察會於最快 5 分鐘到

所以如果係人流多既地方逗留 , 最好係 5~6 分鐘就要郁

"好戲量" D 契x  ...
odaan 發表於 2009-9-4 10:17

所以我都唔會點再去西街擺地灘
Q-pet 發表於 2009-9-4 12:09:17 | 顯示全部樓層
請版主注意討論既題目有無離題...否則我會問馬輝版主意見看會不會關了此主題
MRX-2溫馨提示
MRX-2 發表於 2009-9-4 12:00

死仔你後邊成堆野COPY我既啵....比你吹脹
Q-pet 發表於 2009-9-23 18:15:56 | 顯示全部樓層
仲有唔該準時到集合地點, 我上次係將軍O等左好耐, 原來係有車手遲到, 影響左成個活動時間
Jazz_Wan 發表於 2009-9-15 00:05

一向都唔會有人準時嫁啦=-=
Q-pet 發表於 2009-9-23 20:08:38 | 顯示全部樓層
108# water9421

由其土屋或同一架有音樂櫃的拖櫃播音樂開大聲時 ,真係好嘈....
反而新燈個啲聲都還好啲...
MAZDA 發表於 2009-9-23 20:06

如果新燈一齊開大都嘈啦=-=