RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 22887|回復: 141
打印 上一主題 下一主題
收起左側

往事只能回味

silvernet35 發表於 2010-6-17 04:08:53 | 只看該作者 回帖獎勵 |正序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
香 Tamiya 之始於零四年初已光榮地畫上句號,無論您願意與不願意它已成歷史!

1.) 而勾起您段段的回憶是甚麼呢?
2.) 有誰知道它最早期的舖址在何處?
3.) 該物業部份早前由莫家媳婦繼續經營醫務所,圖中的女子可會是梁醫生?
cfchung 發表於 2010-8-19 12:18:51 | 只看該作者

哇!孖星駝背電,好懷念,以前買過o黎邊架車... 好似似玩青蛙...
sattaugoh 發表於 2010-8-19 11:49 [/quote]

有三舊, 我買咗兩舊. 舊电仲义到嫁,不過條黑線就枯咗!
sattaugoh 發表於 2010-8-19 11:49:55 | 只看該作者
回復 139# cfchung

哇!孖星駝背電,好懷念,以前買過o黎邊架車... 好似似玩青蛙...
BCL 發表於 2010-8-19 11:33:03 | 只看該作者
回復  BCL

I live nearby the hobby shop , so I can get the good stuff !!!! And there are some mor ...
cfchung 發表於 2010-8-19 08:42

GOOD JOB........
cfchung 發表於 2010-8-19 08:42:42 | 只看該作者

回復 138# BCL

I live nearby the hobby shop , so I can get the good stuff !!!! And there are some more!!!
BCL 發表於 2010-8-19 05:18:38 | 只看該作者

引用 60# CF
好嘢喎C HING,襯低吸納!而家都難揾~~

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| silvernet35 發表於 2010-8-13 11:36:15 | 只看該作者
回復 136# toysman2002hk
Tamiya XR311 是我第一盒 RC Car,所以非常喜愛,因此至今共擁有四件。............

你的煩惱多得很,但我樂於助你解決問題,朋友請相信我吧 !......

謝謝幫忙 !而有機會所的話一定找您 !
toysman2002hk 發表於 2010-8-12 16:10:08 | 只看該作者
回復 91# silvernet35
Tamiya XR311 是我第一盒 RC Car,所以非常喜愛,因此至今共擁有四件。............

你的煩惱多得很,但我樂於助你解決問題,朋友請相信我吧 !
toysman2002hk 發表於 2010-8-4 00:44:38 | 只看該作者
回復 91# silvernet35

Tamiya XR311 是我第一盒 RC Car,所以非常喜愛,因此至今共擁有四件..........

我都有一盒 NIB !
mkevin 發表於 2010-8-3 23:57:52 | 只看該作者
回復 130# 馬輝

Yes
toysman2002hk 發表於 2010-8-1 02:18:56 | 只看該作者
真是非常回味 !
colgatent 發表於 2010-7-27 12:34:51 | 只看該作者
回復 131# silvernet35
我都睇過 D 舊新 Parts,7算以上,舊野如果係外邊冇,咁都要比佢................

佢賣係海鮮..............

咁 ! 係佢味當你係遊客 ?
 樓主| silvernet35 發表於 2010-7-27 00:29:54 | 只看該作者
回復 129# chacha
我都睇過 D 舊新 Parts,7算以上,舊野如果係外邊冇,咁都要比佢................

佢賣係海鮮
馬輝 發表於 2010-7-26 16:03:09 | 只看該作者
I remembered that my secondary school was nearby those shops, it took 20 minutes walk. One of  ...
mkevin 發表於 2010-7-25 23:57

let's see, is he a recent comedian?
chacha 發表於 2010-7-26 02:10:11 | 只看該作者
回復 126# silvernet35

我都睇過 D 舊新 Parts,7算以上,舊野如果係外邊冇,咁都要比佢,。
 樓主| silvernet35 發表於 2010-7-26 00:55:35 | 只看該作者
回復 127# tb03
都係返去KWS買啦,呢間嘢可以放棄................

我早已於千禧年退出 HK RC 屆,現在只是間中在網上買一些收藏品。
tb03 發表於 2010-7-26 00:44:27 | 只看該作者
回復 126# silvernet35
都係返去KWS買啦,呢間嘢可以放棄
 樓主| silvernet35 發表於 2010-7-26 00:39:02 | 只看該作者
回復 125# tb03
我去年仲玩緊rc時,打算買3pks控,格個價最貴係興記賣成$2800,旺角賣$2200.................

有次正當我付款買件 Tamiya Parts 之際,點知肥店東叫伙記收起佢唔賣,

還說 D Tamiya old Parts 上 ebay 賣重值錢 !
tb03 發表於 2010-7-26 00:32:46 | 只看該作者
回復 123# silvernet35
我去年仲玩緊rc時,打算買3pks控,格個價最貴係興記賣成$2800,旺角賣$2200
tb03 發表於 2010-7-26 00:28:47 | 只看該作者
回復 123# silvernet35
佐敦興記