RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5251|回復: 37
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問引擎缸內的直痕正常的嗎?

RICHOME2 發表於 2010-7-7 21:10:15 | 顯示全部樓層
玩TKO 正常現像, 我D ENGINE 都唔玩得多久, D沙成日走入去,我都想知有什麼方法可做,
玩完成個AIR FILTER 都是沙。。。。仲要係好細的沙!!!!
RICHOME2 發表於 2010-7-8 10:10:42 | 顯示全部樓層

放心LA 點都玩多幾次,唔會咁快死, D CHING 用荼包係方便,不用洗AIR FILTER,
同時少D沙入去,應該好好多GAR, 不過我唔知佢地用邊隻荼包?我林係3角型個隻,
老實講ENGINE 比你高速使用,同你講玩得長你都唔信LA,預期佢好快玩完,不如
買部平ENGINE, 玩完換過副‘新’咪仲好,不過TKO 係真係傷D要有心理準備,所以
我都喜歡買新車INFERNO 貪佢平,原裝ENGINE 都不錯,買完又買新,仲有全車PARTS
條數計落都OK GAR !。。。。放心,副ENGINE 無咁易死! 死O左先再林都未遲,不過
去TKO 最好帶兩架,有SPARE MA。。。。HAHA
RICHOME2 發表於 2010-7-8 10:19:38 | 顯示全部樓層
樓主: TKO 大原則係平,我見D CHING 買 HN 佢地說車平硬淨,佢地都不用貴野玩,
玩得TKO 預O左有LOST,最近要LOST 都無所謂!
RICHOME2 發表於 2010-7-8 10:30:09 | 顯示全部樓層
用 WD40可能會對吸必打的膠圈做成損壞,我就會用返25%油沖下佢,
第二日乾咗加返少少after run就o ...
ford 發表於 2010-7-7 23:48

最好方法係拆出來洗,在TKO 入沙用什麼都無用! 同一般平路有好大分別!
預期點攪都保唔到副ENGINE,做少D 野算。。。。HAHA
RICHOME2 發表於 2010-7-8 18:18:52 | 顯示全部樓層
樓主:紅STAR 有1:8 TIRE 賣平平地 一SET(4條) 3條魚有找!
飛TKO 正!!!!!
RICHOME2 發表於 2010-7-8 20:33:57 | 顯示全部樓層
要控測來做什麼? 不過2.4G 點都好D , 用27比人JAM 就死LOR.....
你為O左個電STARTER 要用原裝ENGINE? 玩死O左買D 普通D GAR車
最少可用其他ENGINE HAHA
RICHOME2 發表於 2010-7-8 22:45:06 | 顯示全部樓層
RICHMAN HAHA......WELLCOME
RICHOME2 發表於 2010-7-9 08:58:26 | 顯示全部樓層
我自然都有用荼包, 去日本城買, 唔記得$10或是故$13. 總次方便到爆.
tsk28 發表於 2010-7-9 08:55

唔該晒CHING 我去買D 先!
RICHOME2 發表於 2010-7-9 11:21:29 | 顯示全部樓層
師兄, 你玩開off-road or on road? 因為我自己覺得平路比較清潔, 沒有太多沙泥. 不用荼袋也可以,  ...
tsk28 發表於 2010-7-9 10:06

我兩樣都有玩特別喜歡INFERNO 同一架車 ONROAD OFFROAD 都可以
PARTS 互通,車價平,最近要係夠大架出街放好D,我用1:10 出街雖然
係快,但易難 又太細架,INFERNO 個SIZE 就最OK !
ONROAD 個ENGINE 易KEEP D , OFFROAD 行起上來又正!!!HAHA
RICHOME2 發表於 2010-7-11 12:03:14 | 顯示全部樓層
用 Slick50 (電單車用果隻),會救得返的。去到無晒壓縮,食油無力,底轉死火時,你就知佢既起死回生奇效 ...
maxchow 發表於 2010-7-11 04:06

得GAR。。。不過要成日落!
RICHOME2 發表於 2010-7-15 13:05:20 | 顯示全部樓層
off road engine 一般都不耐用, 一有入沙, 好快就玩完
Andrew168 發表於 2010-7-15 12:42

YES...