RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ThomasZ
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問引擎缸內的直痕正常的嗎?

ThomasZ 發表於 2010-7-7 20:42:22 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問引擎缸內的直痕正常的嗎? 新引擎25%油行了大約2升油,玩車時溫度大約100-110度攝氐,請多多指教
 樓主| ThomasZ 發表於 2010-7-7 21:31:40 | 顯示全部樓層
噢~ 即係醫番都漏水吧? 不過都仲好好力,full雞條胎發大成倍,車尾d沙石可以射盲眼
我見過有個tko師兄air-filter外加一個好似荼包的東西(不連荼葉)
richome2師兄的engine玩tko可挨多久?
都係比較喜歡飛爛地,視覺效果很不錯而且飛街換胎d錢我諗貴過換engine
 樓主| ThomasZ 發表於 2010-7-7 23:14:43 | 顯示全部樓層
回復 5# ford
唔知喔,第一次打開來看。此車報稱出廠時已經run-in,所以慢行一兩缸油便飛囉~
我打算用d wd-40或火酒抺一抺,然後滴d after run落去應該ok吧?
 樓主| ThomasZ 發表於 2010-7-8 19:18:36 | 顯示全部樓層
多謝大家指教
剛剛在紅星買咗二千幾蚊嘢,仲赤赤痛,就係為咗套控的遙測。
我架TEN-T好似只有原裝引擎換,不過唔理咁多喇,玩死先算可憐我架ten-t新車落地就在tko飛落泥氹
不過破壞果種感覺真係好feel,正如我當年架BMW新車落地第二日俾人頭隊尾一樣,FEEL到爆。
我想知舊機場架車點樣鼠入D爛地度,因為近我住果頭方便D,有人可教一下嗎?
 樓主| ThomasZ 發表於 2010-7-8 22:08:06 | 顯示全部樓層
要個遙測就係貪過癮, 唔使帶測溫器,有咪錶同溫度計方便試極速
原裝引擎都幾勁,我夠玩了 基本上我買TEN-T就係鐘意遙測遙撻~
我而家有二套DX3S,3個接收,為咗唔想花咗個接收,又想買多架LUNCH BOX玩。
自從換唔成架真車之後,開始狂買遙控車成為病態買家了
 樓主| ThomasZ 發表於 2010-7-9 19:15:42 | 顯示全部樓層
回復 16# NitroChicken

當然有試啦, 係壞接收。
Horizon覆番我,俾張表我填,但好像美加only,如果真係的話,我打算用我朋友在加拿大的地址,修好再寄回香港吧。