RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 13615|回復: 55
打印 上一主題 下一主題
收起左側

2010火車城

gattermond 發表於 2010-8-6 16:56:18 | 顯示全部樓層
Ching , 我都準備做 N scale layout
我計劃係房左同右角 , 每边約 1.5M x 1.5M , 係中間有一條來回軌接駁兩 set layout , 約 3M 長
呢條軌,使唔使中間加電呢??
Thanks
gattermond 發表於 2010-8-13 12:10:40 | 顯示全部樓層

有興趣 ga ,
但我點起步都未知
我而家得 2 x Tomix 車 , + 2 sets Tomix 軌 set
我個場地仲裝修中 , 預就預左电位同 2 個 1.5M x 1.5M 個 layout , 其實仲可加大小小
N scale layout , idea 係一边做車庫,同一個圓形会轉嘅軌,火車出車庫後,行到一圈,之後出去接駁 N scale layout 2 嘅來回直軌 , 入 layout 2 ,行幾圈  (預用 5 set tomix rail set) ,再去返接駁軌,返 layout 1 , 行一圈,入車庫。
仲想 reserve 多 1M x 2M 放 Roco HO scale
Ching 點睇