RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: chub
打印 上一主題 下一主題
收起左側

灣仔橋底塲被洗咗白白,油水都無滴)(第二集)

michaelxl2000 發表於 2010-7-30 17:27:59 | 顯示全部樓層
回復 72#

只系想政府做好灣仔橋底條跑道瑰地面,加多d枱同座位,因為星期日要同d菲律賓姐姐爭枱,無其他要求
michaelxl2000 發表於 2010-7-30 18:03:36 | 顯示全部樓層
回復 69# 阿虫

環保可能系d有錢到生活無憂既人做,你可唔可以用醋代替清潔劑,可以但用醋要花多d時間,去便便後可唔可以唔用廁紙善後?為口奔馳既朋友你想做環保使者有點難度
michaelxl2000 發表於 2010-7-30 18:11:19 | 顯示全部樓層
回復 76#

唔緊要,知錯能改,上等之人
michaelxl2000 發表於 2010-7-30 22:33:40 | 顯示全部樓層
回復 82# piccoengine

師兄 講得好,有機會要約埋研究一下,行動勝於一切
michaelxl2000 發表於 2010-7-30 22:51:34 | 顯示全部樓層
回復 84# aloha

多謝你的理解,港島區既車迷好慘,唔系無錢玩車,而系响港島區無一條賽道可以發揮模型車性能。唔系要國際級水準,起碼都可以用到膠胎玩?
michaelxl2000 發表於 2010-7-30 22:55:20 | 顯示全部樓層
回復 80#

好似有系wo
michaelxl2000 發表於 2010-7-30 23:30:13 | 顯示全部樓層
回復 88# piccoengine

好,多多指教
michaelxl2000 發表於 2010-7-30 23:33:25 | 顯示全部樓層
回復 89# piccoengine

原來各有各難處,呢個興趣真的多難題
michaelxl2000 發表於 2010-8-1 16:46:26 | 顯示全部樓層
回復 94# 小鬼

師兄咁你部車玩到最後唔要,架車系未會完全人間蒸發咁環保呢?想問下現今常見的搖控車有某些部件可以自然分解,有沒有資料可提供一下?你平時使用的诜潔精和個膠樽、诜髮露、定型噴霧都系傷害緊個地球,其實我地唔可以稱為環保,因為能做到全部每個細節對地球有益的事人才叫做環保,我地做地只是減低污染!想問下玩油車d師兄算唔算直接倒油人士?還有我想問下你是管理員先生嗎?
michaelxl2000 發表於 2010-8-1 16:49:08 | 顯示全部樓層
回復 94# 小鬼

師兄咁你部車玩到最後唔要,架車系未會完全人間蒸發咁環保呢?想問下現今常見的搖控車有某些部件可以自然分解,有沒有資料可提供一下?你平時使用的诜潔精和個膠樽、诜髮露、定型噴霧都系傷害緊個地球,其實我地唔可以稱為環保,因為能做到全部每個細節對地球有益的事人才叫做環保,我地做的事只是減低污染!想問下玩油車d師兄算唔算直接倒油人士?還有我想問下你是管理員先生嗎?
michaelxl2000 發表於 2010-8-1 17:22:11 | 顯示全部樓層
有信心輸得甘
michaelxl2000 發表於 2010-8-1 17:22:31 | 顯示全部樓層
回復 99# tai13

有信心輸得甘
michaelxl2000 發表於 2010-8-1 21:56:03 | 顯示全部樓層
回復 102# 小鬼

多謝你的發表,我從沒有說過師兄你針對人,大家都是對事。可能你未去過灣仔橋底玩過車,果度d師兄我眼見好有守規矩,玩完車都有清理垃圾,無破壞公物,唔系你想像中一d存心去破壞環境的人。至於弄髒公眾地方一事就公說公有理?弄髒地方的確不對,很可能你未去過灣仔橋底玩過車,未感受到果度玩車既朋友難處。
   其實倒油一事唔系你所想咁,如果有油車落去玩既時候,都不需要倒油。
    我地都唔想整污遭個場,如果你有一d有用的意見或者方案可以不需要落油可以解決橋底賽道抓着力問題,歡迎你提出,我會好樂意接受你的有用意見。或者去實地研究一下,那就更好。
    還有我疑問?為什麼師兄你連人家做人處事好與壞、有沒有清理垃圾、破壞公物也知道?還有油車的燃料燃燒後排出來的廢氣及廢油會去到那裡呢?其實網上發表意見都要負責。大家都應該會明白的
michaelxl2000 發表於 2010-8-1 23:52:58 | 顯示全部樓層
本人由開始至今從沒有說過倒油是對,師兄你無需特顯出來,但油車燃燒後排出的廢油是路面油漬原因之一但你卻不承認?
想出一個解決辦法才是重點,如果你或大眾想到一個兩全其美的辦法請發表出來,這才是實踐環保理念的有效方法之一
michaelxl2000 發表於 2010-8-2 22:01:39 | 顯示全部樓層

回復 122# chub

希望呢班齋講既環保精英,可以羅少少勇氣帶埋佢部車黎橋底用佢地既方法證明唔需要靠油及橋底呔都可以令部車系橋底場有出色的表現,可以實質、實在支持你地既環保論點,可以真正去為環保出一分力,我想如果你地會出黎,應該會有好多師兄洗乾淨塊地等你跟你學下野
michaelxl2000 發表於 2010-8-3 22:12:51 | 顯示全部樓層

管理員先生睇野太主觀,用雙重標準去分析一件事好與壞,政府都有教育市民曰常怎樣去做可以達至環保或者有什麼代替品(例如白醋可以作清潔劑),做了教肓之後我犯錯罰我,條氣都順!一版之首本應團結志同道合既朋一齊為共同愛好交流一下心得從而提升大家技術,點知完全解決唔到問題都算,仲火上加油,一咪系度話人錯!錯!錯!就算我錯入左去坐監,都有人教我怎去改過、更新。唔通你要我收埋部車退出車壇,但部車又荒廢左,你話浪費等於唔環保?你教我點做?如果你有心得就教d師兄或者後輩setting車或其他可以替代既方法,造福大眾、保護地球。如果唔系佐敦谷既命運都系一樣。
michaelxl2000 發表於 2010-8-5 21:02:14 | 顯示全部樓層
回復 146# 阿虫

算了,合則來,不合則去,岩傾就傾多兩句。
michaelxl2000 發表於 2010-8-5 21:40:18 | 顯示全部樓層
回復 149# vayeate

記得見過一次有人玩drift,飄到,但架車唔願向前行好似原地踏步,之後都未見過