RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: chub
打印 上一主題 下一主題
收起左側

灣仔橋底塲被洗咗白白,油水都無滴)(第二集)

msl 發表於 2010-7-30 09:18:52 | 顯示全部樓層
我覺得呢個場的地面沒有油漬,像在濕的磁磚地面玩分別不大。
msl 發表於 2010-8-2 10:49:47 | 顯示全部樓層

回復 111# rrangerw

造出黎的野用唔到或者冇人用就係浪費, 橋底場冇油時候有冇玩過呀, 根本係滑雪場, 架車直線都行唔到呀,政府用左咁多資源整個車場又水又電而冇人用就最唔環保, 的初哥帶架靚車落去一入彎就撞埋, 散晒無晒心機, 架車從此擺埋一便就唔環保;

Agree
msl 發表於 2010-8-3 07:15:19 | 顯示全部樓層

如果不再洗地,我相信比較環保。因不需要使用大量﹝清潔濟﹞。
我真的很希望有人用﹝白豬﹞,在這個場裡能做出最基本的RC car 表現(任何車,坦克車隨外)。
而成功的Ching,能將他的setting說出來,讓大眾得益(在地面冇油的情况)。
我曾用過36R,32R,28R都不成功!
我有一點好奇,落呔水這個行為正確嗎(在其它的場)?
msl 發表於 2010-8-3 09:37:44 | 顯示全部樓層

小小經驗分享:
曾在這裡玩過;M01、FF-02、TA-04、E4、M03、FW-05、TT-01、18son(EP) And 18son(GP)。
有油的情況下:展藝熊仔呔OK啦,橋底呔OK啦啦啦,D60有紋呔小小OK啦(For M car)。
冇油的情況下:Cross-M(For M car)、40R、36R、32R、D60有紋呔、Speed海綿(唔記得正確度數)。本人玩唔度,像溜冰場似的。

希望看到更多資料分享。
msl 發表於 2010-8-3 10:49:23 | 顯示全部樓層

舊事分享:
大約十幾年前,摩頓臺RC車場(中央圖書館傍)拆後,我帶著M01到橋底玩,當時個場油淰淰,車子像在地上滑來滑去,不受控制;更發現車子污糟邋遢,心想以後也不會回來這個場玩,更憤怒政府浪費金錢(得個樣的場)。
幸有Ching不易放棄,抓到合適這種奇怪地面的車呔材料,這個場才多了人起來。

這個是(EP and GP)場,就算沒有人倒油,地面也會油淰淰的(當一群GP過後)。

我正在尋抓車呔材料(像以前的Ching一樣,不易放棄),希望能在冇油的情况下,仍然能玩到吓已滿足了。
msl 發表於 2010-8-3 11:53:01 | 顯示全部樓層
AMAT Ching,誠邀你提出setting(在冇油的情况下),讓大眾受益(感激涕零)

希望作管理員的Ching會留下好的榜樣。
msl 發表於 2010-8-9 07:28:48 | 顯示全部樓層