RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 清清
打印 上一主題 下一主題
收起左側

佐敦谷9月5日場地設備測試

關閉 [複製鏈接]
civicboy 發表於 2010-9-1 13:48:19 | 顯示全部樓層
你地知唔知所有 香港特別行政區政府 康文署 屬下場所 都可以 BOOK架

如你果鍾意踢波..約晒22個人去 維園 踢波
點知去到先發現 所有場 都比人BOOK晒...
人地有晒 BOOK 場紙...禁你地點呀...
(有D出名足球場, 籃球場 -- 維園, 灣仔, 旺角, 元朗,....
成日都比人BOOK左打比賽架啦...一打就打一日)
仲有呀...依家D公眾泳池...
成日都比D訓練班 封晒線 ...
開學啦...又有 水運會...
泳池仲要比$ 入場架...又點)

洗唔洗 叫 康文署 出POST 話比你知...
(不過泳池門口有表架..)

人地車會都 出晒POST 同我地講啦
仲叫我地注意...仲有"謹此致歉!" ...
敬晒禮...仲想點...

我唔係 佢地車會 都有得玩啦...
佢地又OPEN晒報名...
你都可以報...不過 TWSF優先...
如果 佢地自己夠人 我未唔玩 TOURING 同 FF 囉
ONLY 玩DEE 又乜問題...
可況依家
TOURING 仲幾個, FF仲有10幾個

到第二日, 如果有得公開 BOOK 場
我又唔信 有人會出POST 同大家講喎...
私人場攪比賽 唔開 就得..又唔見有人講野...
康文署 都係一個機構/個體! 都可以叫一個 "私人"
要比$就無野講, 唔洗$人地唔好
公平D, 好唔好....
civicboy 發表於 2010-9-1 15:46:29 | 顯示全部樓層

1. 我唔玩船...
2. 你要玩, 要book場,  點解你自己唔問...
3. 香港註冊團體, 經police 批準 公園都可以 book...

要有效, 又唔做野... 你玩晒啦...
civicboy 發表於 2010-9-1 15:51:55 | 顯示全部樓層
"如欲報名,請與車會負責人聯絡" ,請問聯絡途徑係??? "
另外. TWSF 優先. "請於2010年9月2日前報名" 咁. ...
pskyng 發表於 2010-9-1 14:47

以我理解...
9月2日前任何人都可以報名..
不過twsf會員 就 優先

"因是次名額有限,如欲報名,請與車會負責人聯絡,額滿即止。"
人地有post 點解唔問果邊...
又從來沒有一句 只限 xxxx , xxxxxx 會員

自己問果邊啦...
civicboy 發表於 2010-9-1 16:18:55 | 顯示全部樓層
回復  kcchan
我非常同意師兄的意見....我問過佐敦谷的管理員..她說星期六日通常都過百人使用..如果常用來 ...
abcde 發表於 2010-8-31 21:49

上兩個星期日...世界女排大獎賽...
都少眾 1 萬人都無啦...(香港700萬人架)
外國足球隊來...夠包 香港政府大球場 啦...
20幾人炸...又幾多個 2億 呀...
學校攪 水運 陸運 會...又幾多個 2億
依家包一世呀....9:00 - 17:00 炸....

去睇吓人地乜叫比賽...搖控車應該點玩...
乜係touring, 乜係ff, 乜係 電單車...

玩車唔係禁簡單...
人地攪比賽, 試track, 試場...
都係為佐日後...
d場地有人用.有人book...
希望可以攪好搖控車...在多d地方有大場...

果十令個鐘   好似剎左你禁
人地比左幾多心機..希望 同 幫助 政府 攪呢個場...
你又知唔會...無佢地...
你就真係 呢一世都要去 灣仔橋底 同 天水圍  玩車啦
(天水圍 仲要係未 翻身果個)
civicboy 發表於 2010-9-2 00:43:42 | 顯示全部樓層
喂 ! 嘈還嘈 !
不能抹殺前人為你鋪的路
如果冇專家教路 政府起個紙皮石地你玩 drift
sunday 發表於 2010-9-2 00:06

係喎..終於有人睇到...
如果唔係 政府
用 2億 起左個  大"灣仔橋底"光面石屎地 <-- 大家加油玩用海棉呔囉
用 2億 起多個  大"之前天水圍" <- 大家可以左路肩做腳底按摩囉

唔通 曾生 或 政府有人自己入過 tc, pyc, trc, 同以前 egr..
定可能係"帝琴灣"喎... 又可能去外國鬥車
定起果個佢自己鐘意玩車...
應該係睇左 so good 呀

如果起在之前果d...到時未又有人大大聲話...
"2億 ..攪左d乜你...點解唔來問吓我呀"
禁就真係 可得可能, 大人大意, 天知地知....

好瞓...
聽朝早去灣仔加油玩海棉呔
夜晚去天水圍做腳底按摩
(不過天水圍個場改左無得做
香港特別行政區政府......
攪到我得做 腳底按摩)
civicboy 發表於 2010-9-2 08:48:22 | 顯示全部樓層
都係 sunday師兄 講得好...
" 一旦給了孩子們玩具,
你不容易把它收回... "
KaKaKaaaaa  ~~
(你係唔係有小朋友架??)

只係8-9個鐘姐, 9:00-17:00
人地幾耐之前已經約好...
你唔知我唔知...
試野FOR將來又唔得...
唔用比賽型式...又點試...

真係禁
唔知如果11月真係在 佐敦谷 鬥 F1 又會點...
又係少眾活動喎...
不過到時可能有 "正美"睇...
有世界級車手就變左 世界大眾 啦

講到尾...根本就係針對人, 唔係針對事.
口口聲聲話大眾利益...
邊個能代表大眾...
你, 我, 他...50人, 100人, 曾生, 唐唐
(未又係 私已行益)
人地出POST通知大家...等大家唔洗等到 17:00
結果換來比人罵戰...
講事實...又話篇幫...

我都唔多講....出發去灣仔...