RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9041|回復: 42
打印 上一主題 下一主題
收起左側

M05佐敦谷用車呔問題

lingryan 發表於 2010-9-7 00:33:18 | 顯示全部樓層

我部係 VM II 用原裝彈弓&油壓, 6000kv motor,
在佐谷玩 :
GOOD--> 用疑似HPI車呔, 極咬!! 入彎仲聽到響呔聲
一半半--> sweep車呔...40度...入彎甩甩地...磨損速度快...我懷疑本身油壓軟...
BAD--> 屎food痕買左套星星&呔綿, 只係入小小彎即刻打白鴿轉XYZ&&@#@..........我仲係極粥$100買左兩對...套星星呔我記得個包裝好似係綠色card紙底......另加$18呔綿...

lingryan 發表於 2010-9-7 10:10:03 | 顯示全部樓層
我行過環保磚地又去過球場憑肉眼又好似冇咩磨損咁...
lingryan 發表於 2010-9-7 14:17:08 | 顯示全部樓層
回復 17# 1524

因為我用nimh, 或用2800mah 20C cheap lipo, 及用無感60A ESC... 所以發揮不了6000kv的威力
lingryan 發表於 2010-9-7 14:17:27 | 顯示全部樓層
回復 19# herbert1

幾銀ar??
lingryan 發表於 2010-9-7 16:03:11 | 顯示全部樓層

冇咩建議war... 我都係新手, 我只係第四次入車場玩.
VM II的確係好車只是說明書較複雜, 架車買番泥已好齊料.
記得買番個金屬伺服座, 因為成日冇貨
另外佢D件 rcmart好少, 唯獨只有極粥最齊(基本上係獨市)
最後係個殼只能用racing shell...我自己改星星mini cooper殼, 改殼有D煩(上星期日架藍色殼mini cooper就係我泥)
至於T數(大減,motor齒之配搭)我都唔係好識...
lingryan 發表於 2010-9-8 10:06:38 | 顯示全部樓層