RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3672|回復: 29
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我想問G丅3B比雙星電變會不會燒接收

RC881 發表於 2010-10-30 20:42:12 | 顯示全部樓層
RC881 發表於 2010-10-30 21:42:07 | 顯示全部樓層
回復  RC881

104bk=101bk............一樣的電子野和一樣的電線................2欵的一樣 ...
truckman 發表於 2010-10-30 08:55 PM

嘩.....乜原來雙星電變咁樣搞法架!!
咁如果我剛剛差滿一pack Lipo 有 8.4V , 雙星電變個接收電源直出8.4V 比接收咁大獲 , 得閒用它錶度一度紅插output幾多V先得喇 , 冇降壓直出比接收仲得了ge 但好在我係屋企玩CC01用104BK+白豬玩左一段日子都未有出事
RC881 發表於 2010-10-30 22:26:43 | 顯示全部樓層
沒錯, 我下午度了, 一排用過下的電, 8.22V.....
Brian086 發表於 2010-10-30 09:51 PM

多謝C兄提一提我 , 否則後果不堪設想! ...... 但我之前用104BK玩CC01(白豬)無事真係算好彩 , 而我係用一隻好久年份的舊接收, 唔通咸豐年舊Futaba接收都頂得幾野
RC881 發表於 2010-10-30 22:45:11 | 顯示全部樓層
回復  RC881

舊接收一定冇事........2 pl 的 r153F就冇事
truckman 發表於 2010-10-30 10:40 PM

原來有d咁ge樹 , 好在我用一隻十幾年前的Futaba接收 陪隻104BK玩遊戲咋, 都算有運 , 多得Truckman C兄提醒 , thank you !