RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9970|回復: 47
打印 上一主題 下一主題
收起左側

改1:350戰艦

Takeda 發表於 2011-2-20 22:41:30 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
先排Fujimi出咗隻扶桑忍唔住手托返屋企,同埋想將佢rc化
見過好多師兄都好似好易咁整出黎
但無知既我就係遇上幾個問題.....
睇完一輪舊POST又睇唔出點搞.....
希望各位師兄可以幫幫口解答2個問題

1) 摩打應該用咩型號同邊度可以買到,睇舊POST既相入面d摩打基本上係街都係搵唔到...可能我才疏學淺見到都唔知嗰件就係....

2) 波箱邊度有得賣??我四圍搵都搵唔到邊度有得買.....見到嗰d又唔啱size.....
萬二分感激
 樓主| Takeda 發表於 2011-2-21 12:42:10 | 顯示全部樓層
想問吓師兄講既鴨記華輝在哪....?
 樓主| Takeda 發表於 2011-2-21 14:16:33 | 顯示全部樓層
回復 7# vonklee

多謝師兄的解答,但賣摩打的地方是在街上的哪一忽???
 樓主| Takeda 發表於 2011-2-21 17:29:35 | 顯示全部樓層
仲有,見好多師兄既摩打上都焊粒電容上去?有咩用架?
 樓主| Takeda 發表於 2011-2-22 09:08:22 | 顯示全部樓層
扶桑仲未出蝕刻件....
 樓主| Takeda 發表於 2011-2-22 20:05:34 | 顯示全部樓層

今日落咗鴨記,問哂所有有摩打賣既地方,都冇130摩打.......仲有邊度可以買到....?

同埋翻睇舊報紙,扶桑、長門、陸奧同天龍曾經黎過香港!!!
 樓主| Takeda 發表於 2011-2-22 21:35:20 | 顯示全部樓層
有冇搵到華輝先...
vonklee 發表於 2011-2-22 21:22

有,上到去搵到d兜,搵哂都搵唔到有,問人,個人話冇賣過d 咁既摩打....
個款係唔係上面幅圖嗰隻?
 樓主| Takeda 發表於 2011-2-22 23:09:15 | 顯示全部樓層
回復 20# vonklee

冇哂...得返D牛龜咁大既同埋D四駒車摩打
我返MK,間中會放工行過去睇
 樓主| Takeda 發表於 2011-2-24 11:48:56 | 顯示全部樓層
Just done with my 1/350 New Jersey, with 2x280 motors ... Next to try out with photos to be posted . ...
FTWFUNG1 發表於 2011-2-24 11:32

熱切期待!!!!
 樓主| Takeda 發表於 2011-2-26 15:26:42 | 顯示全部樓層
回復  Takeda

師兄,
130摩打我有好多,可以送幾隻比你用,有需要PM我留電話.
lowtech 發表於 2011-2-23 11:23

多謝LOWTECH 大大的幫忙,摩打到手了,而家開始裝,
但由於船身窄,在擺位上有少少問題︰

摩打有磁性,我一字排開咁擺得唔得架?
定係要分開少少擺會好D??
 樓主| Takeda 發表於 2011-3-4 23:06:49 | 顯示全部樓層
甲板肴了...因為扶桑塊膠甲板係一體成形,而家肴咗,同個船身之間有好大條隙.....顧得個船身又搞到船頭甲板 「HIU」起有咩方法可以解決?用野責住佢都冇用....救命
 樓主| Takeda 發表於 2011-3-6 01:07:34 | 顯示全部樓層
 樓主| Takeda 發表於 2011-3-8 12:29:57 | 顯示全部樓層
甲板肴了...因為扶桑塊膠甲板係一體成形,而家肴咗,同個船身之間有好大條隙.....顧得個船身又搞到船頭甲板 「HIU」起有咩方法可以解決?用野責住佢都冇用

唔識係度UPLOAD....
UP咗上facebook

http://www.facebook.com/album.ph ... 3777445&theater

請各位師兄幫幫忙教吓我點搞
 樓主| Takeda 發表於 2011-3-8 22:02:55 | 顯示全部樓層
回復 43# vonklee

應該冇得黐死.....佢塊甲板係一塊過,要換電....所以冇得黐死佢....