RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 24740|回復: 105
打印 上一主題 下一主題
收起左側

香港遙控船/模型船舖

man0083hk 發表於 2011-5-20 11:31:29 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位師兄,

小弟對遙控船深感興趣, 但眼見香港剩下的聚腳點執下一間又一間... 令到有興趣的人苦無門路T T
在此希望版主及發燒友大家分享下香港賣遙控船及模型船的聚腳點 =]

以我多個月的搜尋, 廣華街一帶有賣船及零件的地方,分別是 生暉模型 及 智樂模型;
另外有深水步的新高登
據聞柴灣及上環一帶都有, 希望發燒友們發現聚腳點搬了可以更新一下他們的新聚腳點
謝謝
 樓主| man0083hk 發表於 2011-5-20 13:28:44 | 顯示全部樓層

對呀~ Antony師兄 =]
之前見有發燒友新老馬搬左去柴灣, 後來改在家... 較早前都有找過老馬問關於水警輪既野 XD
記得早幾年生暉有賣水警輪的, 之後遍尋不果才知老馬有造
上環個間, 有發燒友講上年執左...
所以執下一間執下一間, 想找這些聚腳點真不易...
藉此, 希望各發燒友分享下聚腳點現況... =]
 樓主| man0083hk 發表於 2011-5-20 13:29:18 | 顯示全部樓層
bcr2000 發表於 2011-5-20 13:09
玩快船的店舖還有-深水埗-啟行 , 佐敦-專業 及 土瓜灣-老洲.

Thanks~ 師兄
 樓主| man0083hk 發表於 2011-5-20 15:48:19 | 顯示全部樓層
深水步 - 精藝
深水步元洲街162-188號天悅廣場隔離
 樓主| man0083hk 發表於 2011-5-21 20:54:38 | 顯示全部樓層
antony_wong2001 發表於 2011-5-21 10:54
唔知佢哋分家定柝伙,又或者開多一間,有一間近KWS(在一間閣樓RC鋪下面,不過閣樓RC鋪已經執笠,間 ...

好在有咁多位師兄的提醒
免得中招... Thanks
 樓主| man0083hk 發表於 2011-5-21 20:55:42 | 顯示全部樓層
我今日去三和行... 見到有部水警輪擺設賣
 樓主| man0083hk 發表於 2011-5-23 11:14:26 | 顯示全部樓層
bcr2000 發表於 2011-5-20 13:09
玩快船的店舖還有-深水埗-啟行 , 佐敦-專業 及 土瓜灣-老洲.

bcr2000 師兄, 想問下深水埗啓行係咪在新高登入面o個間?
 樓主| man0083hk 發表於 2011-5-23 14:50:05 | 顯示全部樓層
bcr2000 發表於 2011-5-23 12:27
回復 man0083hk 的帖子

已搬遷到深水埗 青山道 155號 天悅廣場 2/F

Thanks for your information
 樓主| man0083hk 發表於 2011-6-16 14:17:07 | 顯示全部樓層
Encyclopedia 發表於 2011-6-16 09:49
現在在香港賣船模型的廠都己經搬曬上大陸造架啦,想買未睇下大陸北京呀,廣州呀,深圳的賣模型的廠既廣告咯 ...

ching~ 佢地有冇公司既網頁?