RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: wyman18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

OH MY GOD ..

lowtech 發表於 2011-7-10 15:37:34 | 顯示全部樓層
上星期有個淨車架賣咗$3800,已把我嚇過半死!呢部仲咁多嘢唔原裝…
lowtech 發表於 2011-7-10 15:59:19 | 顯示全部樓層
http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1127969556
呢部同樣咁驚嚇,個seller我唸開心到幾晚訓唔着!
lowtech 發表於 2011-7-10 18:26:17 | 顯示全部樓層
回復 hihizaza 的帖子

咁又係,不過架車的確新到好似未玩過。
lowtech 發表於 2011-7-10 23:51:56 | 顯示全部樓層
回復 emaxxyeung 的帖子

呢架好似係唔係叫rocky?如果都bid到二千五百,放架javalin去bid迷不得了!
lowtech 發表於 2011-7-11 00:06:28 | 顯示全部樓層
回復 wyman18 的帖子

其實呢架第一代Hilux個底陣存世很多,最難找係個靚原裝殼同防水倉。但唔知點解個底陣可以買到咁貴,但個原裝殼一般二千已可以買到一個幾好condition既殼。
lowtech 發表於 2011-7-11 00:22:56 | 顯示全部樓層
回復 emaxxyeung 的帖子

Kyosho D parts幾難找都唔夠AYK難找!
lowtech 發表於 2011-7-12 01:28:30 | 顯示全部樓層
lowtech 發表於 2011-7-12 01:33:43 | 顯示全部樓層
回復 minimini 的帖子

呢個價錢粗粗地買部landjump或者Rowdy Baja搞吓都重得。或是通貨澎漲,D嘢貴咗好多我都唔知道?
lowtech 發表於 2011-7-12 01:46:13 | 顯示全部樓層

大師兄,將你家中的寶貝放上去yahoo或者有意想不到的結果!
lowtech 發表於 2011-7-12 01:57:45 | 顯示全部樓層

講真,自己收藏多年既寶貝,又點會輕易賣出去!
lowtech 發表於 2011-7-12 02:07:10 | 顯示全部樓層

好認同
lowtech 發表於 2011-7-13 18:08:06 | 顯示全部樓層
回復 Hotdog2 的帖子

部第一代Hilux如果全原裝$6000成交係正常價,但呢部冇左原裝前後Bumper,最多值$5000.
貴就係貴D,無法啦,呢D係我地班老鬼既童年夢想嘛!
lowtech 發表於 2011-7-14 00:53:57 | 顯示全部樓層

當年企係北角中記門口看着呢部Hilux,標價$1500蚊,家裏一個月既家用才500蚊,自己既零用錢每天一蚊。要差不多五年既零用錢先可以買到呢部車。真係可望而不可及!
現在想擁有呢部車既情懷新一代真係唔容易理解!
lowtech 發表於 2011-7-14 10:13:38 | 顯示全部樓層
好懷念舊日揹著個舊二三十磅重嘅”奶媽”在土瓜灣煤氣公司沙地,維園藍球場,船仔池四處跑嘅曰子!
lowtech 發表於 2011-7-20 15:52:14 | 顯示全部樓層

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b19218219
Ken 哥仔好似彈咗鐘,部Gallop要重拍!可能部車冇幅相咁新.