RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4334|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

裝燈一問

HN577 發表於 2011-12-13 12:45:16 | 顯示全部樓層
睇你想要咩燈,如果想要特別效果既燈(例如brake 燈,比油先著一著既喉燈),就去買廠出既燈組好d,唔洗搞咁多,但唔平;如果你只係想整長著既車頭車尾燈,咁只係form1程度IS既閉合電路,去鴨記執料20蚊有找
HN577 發表於 2011-12-13 21:32:36 | 顯示全部樓層
回復 Daggerbm 的帖子

我用文字講好抽象架WOR,應該我講完你都唔明,聽日/WEEKEND我會去執料整對頭燈比架車,到時你仲未搞店既話我影D相比你吧....
其實普通燈都有得賣既,都係價錢問題已而,對我黎講自己有能力整到既野我唔想比錢人賺咁解
HN577 發表於 2011-12-14 16:06:54 | 顯示全部樓層
回復 Daggerbm 的帖子

今日行左觀塘一間無線電鋪,買唔到小型公"也母"插,所以整唔到燈住
HN577 發表於 2011-12-14 16:13:03 | 顯示全部樓層
回復 hknewton 的帖子

其實我只係從網上知道Q嫂有出呢種產品但我自己係冇買返黎用,因為我玩快車唔想加D無謂既野上去,同埋咁貴我會寧願改下03份頭擔
BTW我近排手痕想改支擺左好耐既2PL玩下,我發覺好耐之前有個激活2PL 第3CH既POST係CHING你出既,但我有D野睇唔明,可唔可以私底下教下我XD
HN577 發表於 2011-12-15 19:10:55 | 顯示全部樓層
回復 hknewton 的帖子

好啊唔該哂不過騎劫人地個POST好似唔係幾好咁,我PM你吧=]
HN577 發表於 2011-12-16 21:29:03 | 顯示全部樓層
今日行多左間觀塘和興無線電行,都係買唔到夠細既公乸插,所以都係開唔到工,我唯有畫張圖比你,超簡單既電路,普通車燈一定係咁接的了,你應該睇得明
紅線正極,黑線負極

登錄/註冊後可看大圖