RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5018|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我架 MR-03 正唔正常?

Tat-tat 發表於 2011-12-29 14:19:32 | 顯示全部樓層
點解你安查查縲絲既位置會有啲藍色既?
塊查查板係唔係貼住個支撐件 (黑色 C 形)
如果你係因為要避開摩打線而升高塊查查板, 咁你應該係要搵過另一個線位, 去避開查查板啦, 而且你而家條摩打線係會頂住個查查向前既活呢, 可以考慮由查查板中間穿出來.

另外, 查查係需要落油, 睇相就唔知你有冇落啦. 唔係潤滑油啊, 我一般會用油壓油.

Tat-tat 發表於 2011-12-29 15:28:26 | 顯示全部樓層
唔好意思, 我未用過哩款摩打座, 唔知佢咁高又冇得校.
我用嗰啲係舊款, 查查柱可以校高底.

等我又諗吓你咁既情形可以點搞先.
Tat-tat 發表於 2011-12-29 17:44:07 | 顯示全部樓層
03 同 02 嗰個位既高/厚度應該係一樣, 所以冇問題.

我覺得可能既原因, 好似係摩打座放查查柱既臂太高, 跟本唔適合用响查查, 只啱用响彈弓避震.
嗰個位咁少, 真係比你搵到條超短彈弓都冇用, 因為行程跟本唔夠.

要諗諗計先得

不如拆散條臂, 影張相睇睇 (臂, 摩打座), 睇下有冇位可以偷啦.
Tat-tat 發表於 2011-12-29 22:37:13 | 顯示全部樓層

T 板厚同薄都唔會影車高,因為摩打座同車身係放响 T 板既同一面上面。
你諗下

下次買過另一個摩打座啦,不過你買之前問清楚店長或玩開既人兄啦。
去車場睇吓,問吓,都係唔錯既選擇。