RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 想玩車
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有冇C兄在西貢區玩車的?

Nicholas.C 發表於 2013-4-1 18:41:25 | 顯示全部樓層
師兄玩咩車呀? 同埋你係西貢邊頭呀?
Nicholas.C 發表於 2013-4-1 19:23:11 | 顯示全部樓層
我有時夜晚同個FD係井蘭樹果邊,鋪D路碟玩~我玩好多車, 12仔, F1, Touring car, 1/8buggy, 1/8大腳八, 1/16buggy我都有玩~不過我絕對係新手~如果唔介意都可以一齊玩架~但你果邊有地方玩嗎?
Nicholas.C 發表於 2013-4-1 23:30:56 | 顯示全部樓層
Nicholas.C 發表於 2013-4-2 03:25:43 | 顯示全部樓層
想玩車 發表於 2013-4-2 00:08
好,不過我冇路碟。

我有好似三十幾隻~都鋪到條路仔既
Nicholas.C 發表於 2013-4-2 23:31:58 | 顯示全部樓層
冇架~好細~咪係停車塲~即公廁對出果度囉~我都唔係住西貢~係我固FD住係果度~
不過我都住唔遠~同埋有渣車~咪張就下囉~又成日放得夜~去唔到 JV~
Nicholas.C 發表於 2013-4-4 02:18:29 | 顯示全部樓層
想玩車 發表於 2013-4-4 02:01
我好想出架1比10來玩

好~同埋好似無番架TOURING CAR看門口, 都唔叫玩緊車咁~玩得渣都可以玩下D車殼~
Nicholas.C 發表於 2013-4-4 02:22:14 | 顯示全部樓層
想玩車 發表於 2013-4-4 02:00
唔通西貢真系冇人玩車,只有你和你朋友加我?

你去JV玩方唔方便呀? 96R或92號經唔經? 如果方便一個人去玩都得麻~
Nicholas.C 發表於 2013-4-4 02:34:18 | 顯示全部樓層
想玩車 發表於 2013-4-4 02:21
正在考慮出咩車

我仲玩緊Sakura S Zero~但係已經FULL OPTION了~真係屎忽痕~
都係睇下自已諗住買架幾多錢啦~對我唻講~又唔係玩得勁, 玩邊架都係差唔多既姐~
Nicholas.C 發表於 2013-4-4 02:40:06 | 顯示全部樓層
想玩車 發表於 2013-4-4 02:24
我早前日日去JV的,我自己有揸車

佢個停車塲好貴
揸車唔駛一定係西貢啦~我都唔係住係西頁~不過係成日係度玩之麻~但唔係玩車, 係釣魚~
Nicholas.C 發表於 2013-4-4 13:00:52 | 顯示全部樓層
想玩車 發表於 2013-4-4 08:04
就系因為屎所以唔想買一架要勁改先好走的車,你果架本來我決定買,但系問左這裡的C兄評價麻麻,介紹S1, ...

以下真係純屬個人意見~小弟玩左遙控車好多年~但就其實真係玩得好渣~只係間唔鍾玩下~
好多野都唔識~買咁多車都係因為鍾意砌車多過鍾意玩車~
個人認為玩車真係技術先係最重要~同埋玩得開心~其次係SET得好囉~
但就算比架全宇宙最好既車我~我咁渣~佢都只係一架垃圾唻姐~
其實我覺得SAKURA真係一架好車~又可以支持下香港人出的車~不過真係OUT左D~
因為好似出左兩多年了~其實果D CHING都講得好岩~買平車$800, 買架靚都係$2000~
大家成年人又唔係比唔起~不如買架貴D等自已開心D~而且買平的~
玩玩下又有多多直口厭三厭四(但呢D都係直口居多)~可能又好快又會屎忽痕將佢FULL OPTION了~
我見二手區真係有好多一千蚊到~又好靚好新淨~我估有D CHING好似我咁~
可能有D車買番唻砌好但玩都未玩過~不過佢地又會賣番出唻(唔係講CSO)~
Nicholas.C 發表於 2013-4-8 15:12:00 | 顯示全部樓層
前兩日都冇放過假呀~星期二, 三得閒呀~早既可以去JV或夜的壐搵地方玩都得呀~
Nicholas.C 發表於 2013-4-15 01:22:03 | 顯示全部樓層
想玩車 發表於 2013-4-14 08:32
星期二,三我OK呀,我買左架R1,砌好左未落地,最想去JV試車,星期六在西貢認識左幾個新車友(新手),約 ...

星期二, 三咩時間呀?我全日都OK喎~
Nicholas.C 發表於 2013-4-15 02:29:41 | 顯示全部樓層
想玩車 發表於 2013-4-15 02:20
星期二我都全日OK,星期三就六點後,

咁星期二幾點? 不如早小小呢~冇咁多人喎~我聽日WHATSAPP你丫~PM個電話比你~