RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4631|回復: 34
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想出車,請各位C兄指教!!

bookkeyhk 發表於 2013-12-28 22:26:10 | 顯示全部樓層
Makiching 發表於 2013-12-28 20:59
車,摩打,電變2000到啦
控果D想買中位,
心水4PLS,MT4   1500買唔買到呢??

MST嗰套係套裝嚟,師兄個控諗住用MT4 / 4PLS,我諗佢嗰套有刷冇感套裝電子嘢唔多會合你心水,好快會換電子嘢,佢又冇淨車架。
bookkeyhk 發表於 2013-12-28 22:32:17 | 顯示全部樓層
Makiching 發表於 2013-12-28 21:49
買頭單改CS
去到叫佢汁比我??
C兄廣華街有無邊間好介紹,唔黑

零件跟官網叫或叫冧把 http://hk.3racing.hk/car_parts.php?carkits_key=122
bookkeyhk 發表於 2013-12-28 22:51:35 | 顯示全部樓層
Makiching 發表於 2013-12-28 21:49
買頭單改CS
去到叫佢汁比我??
C兄廣華街有無邊間好介紹,唔黑

頭單/金屬頭單向,改細CS/尾直對上個22T皮帶齒換16T,要換埋174mm皮帶,變CS1.56原裝CS2.14好難玩。
bookkeyhk 發表於 2013-12-28 23:11:41 | 顯示全部樓層
Makiching 發表於 2013-12-28 22:46
有刷冇感
我唔多明係咩,

唔係架車唔啱,用得4PLS/MT4中價控都係有心玩,套電子嘢好快滿足唔到你,依家一般都用冇碳刷有感應摩打,費事第日嘥錢換過d電子嘢。
bookkeyhk 發表於 2013-12-28 23:22:56 | 顯示全部樓層
Makiching 發表於 2013-12-28 22:46
有刷冇感
我唔多明係咩,

補充:有心玩佢套電子嘢唔係咁好,4PLS/MT4落場比賽都好多人用佢哋,夠曬用,睇個人要求笫日換唔換再靚d。
bookkeyhk 發表於 2013-12-29 00:53:39 | 顯示全部樓層
albert0329 發表於 2013-12-29 00:39
唔介意,平平地,好過KWS果D TT01套餐,我買果套支控用左都冇10次就瓜左。
...

如果諗住試吓,睇吓鍾唔鍾意玩遙控車,就都可以考慮佢套裝又唔洗咁煩,不過隻控真係好型仔,哈哈.........!  點解RC媽會冇淨車架賣呢?
bookkeyhk 發表於 2013-12-29 01:03:51 | 顯示全部樓層
albert0329 發表於 2013-12-29 00:44
支控當然唔靚仔La,最失敗RC媽冇剩車架賣,呢個車架幾好。

你話唔介意我估係講...............(支控),應該同你支4PKS差唔多,哈哈............!