RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 鴨比
打印 上一主題 下一主題
收起左側

極x有個老闆真係當d客瘟神咁

愛玩車 發表於 2014-6-29 15:05:13 | 顯示全部樓層
greenplace 發表於 2014-6-28 22:24
全個廣華街最鐘意寸人無品無禮貌的個位 "食粥A先生" 太自視過高目中無人啦, 今日的因, 明日的果, 因果報應, ...

希望佢可以改變下態度,如果唔改善,真係遲早玩完
愛玩車 發表於 2014-7-1 10:42:44 | 顯示全部樓層
想大家改變對佢嘅觀點,就是先把所有貨品減價20% 再比多D笑容出来啦 Y ,平對面十元八塊,有乜用,重目冇表情,好似叫D 客過主咁,一定要改善!
愛玩車 發表於 2014-7-5 09:38:58 來自手機 | 顯示全部樓層
正如財爺同"長七"講,做生意一定包你賺㗎??舖租貴係人都知,冇計過數先做咩?可能佢冇計過自己態度差!EQ 低!!好多時經過入去望下,可能會即興買嘢,問多兩句就面黑,有一次我在食粥對面間舖見到有一對父子左問右問,開盒看車,之後話貴唔買,老板話冇問題,笑笑口,下次再睇過,如果在食粥發生呢D情況會點呢?平人十元八塊,有乜用?改變下態度,提升下EQ,比D笑容,如果唔係就遲早玩完!
愛玩車 發表於 2014-7-5 09:44:22 來自手機 | 顯示全部樓層
講開上網訂貨果D,價錢重貴過代理,又要限時限刻取貨,但又生存到,佩服!!
愛玩車 發表於 2014-7-5 16:23:42 來自手機 | 顯示全部樓層
其實我都不算是上心,呢個貼有現在有過百個回覆,其他師兄都好關注,我只是答下咀。就因為吾係個個老闆鍾意entertain客人,所以高低立見!零售業是一種服務性行業,對客人黑口黑面,再平都冇人來!佢玩唔玩完不關我事,可能佢唔做,其他人做,會更平,更以禮待客 :-)
愛玩車 發表於 2014-7-10 22:34:15 | 顯示全部樓層
愚子可教也奸爸爹