RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: lamkoonwah
打印 上一主題 下一主題
收起左側

用 DJI Phantom2 Vision 大改裝!

樓主| lamkoonwah 發表於 2014-7-5 20:23:19 | 顯示全部樓層
ng3c 發表於 2014-7-5 13:16
兩公里,乜都夠用喇。我又唔係想上月球。
師兄,唔知方唔方便以比淘寶條link我,Thx.
因淘寶上都唔知邊間 ...

http://item.taobao.com/item.htm? ... 08T884951UML08T8849
 樓主| lamkoonwah 發表於 2014-7-5 22:39:26 | 顯示全部樓層
ng3c 發表於 2014-7-5 22:31
我中左毒喇,入左只二手 2 vision。慢慢熟習後,可能跟著就是雲台、增距。唔該曬師兄! ...

其實Vision拍片是靚過Vision+的!又抵玩!一體機!乜都齊!冇雲台咪學識穩定機拍攝!有雲台有時拍D片出黎好似hang機咁!
 樓主| lamkoonwah 發表於 2014-7-7 19:54:35 | 顯示全部樓層
今日再將隻 Phantom 2 Vision 加上雲台!
 樓主| lamkoonwah 發表於 2014-7-8 21:47:41 | 顯示全部樓層

哈哈,不是放毒,這雲台是新版貨,有朋友在 Steadymaker.com 購買了三套,回來後有駁線問題唔明,我用我部機做實驗試一試,今天已成功!亦把雲台安回朋友部機內,你下次見到我再拍新片,依然是冇雲台的!
他這個雲台很便宜、港幣七百元咋!不過貨源不多!
 樓主| lamkoonwah 發表於 2014-7-8 22:42:51 | 顯示全部樓層
這個雲台只有我朋友在上海買到,廠都冇貨,你不信可用通訊問問,我昨日試過,效果不差,但有一點要注意的是一定要你隻機用新漿,又或你隻機很穩定,不然會有微震現象,很輕微!但咁嘅價錢仲想點?你嘗試看看買不買到先,買不到再出声!
 樓主| lamkoonwah 發表於 2014-9-18 08:30:33 | 顯示全部樓層
faitata 發表於 2014-9-17 23:18
lamkoonwah CHING 改控接線個位起左D白色膠之後用乜野痂番上去??

都係用白膠,去五金店購買细支的玻璃膠,要白色的,約 18 元 !