RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 鍵仔
打印 上一主題 下一主題
收起左側

刪除

hkboy1668 發表於 2014-7-16 12:51:46 | 顯示全部樓層

shvictor師兄. 想請問其實呢架Maersk色上面cockpit既紅色同船底既紅色係咪同色? 還是船底用TS33紅?駕駛室上面係鮮紅色?
hkboy1668 發表於 2014-7-17 10:29:48 | 顯示全部樓層
鍵仔 發表於 2014-7-16 09:41
Victor   兄   
智樂   新哥    收藏船模   梗有一手    ...   因為佢   以前係    北角   恆年行   廖先 ...

鍵兄, 之前問過澳門海事博物館好似淨係整D木製漁船. 頂層果d港澳渡輪, 挖泥船 & 躉船 都一律唔做.
hkboy1668 發表於 2014-7-17 11:35:00 | 顯示全部樓層
shvictor 發表於 2014-7-16 20:57
Hello Hkboy ^_^
師傅係用派樂士噴漆,
http://www.nipponpaint.com.hk/product_detail.php?id=25

Thank you Shvictor 師兄.
hkboy1668 發表於 2014-7-18 12:08:43 | 顯示全部樓層
鍵仔 發表於 2014-7-17 20:12
咁即係又無得玩   ...

唔緊要喇鍵兄應該仲有師傅可以做嘛. 皇天不負有心人. 你買左架港拖未?
hkboy1668 發表於 2014-7-18 12:09:58 | 顯示全部樓層
fy789 發表於 2014-7-17 12:43
hkboy1668 CHing,

Try to use Krylon spray-can-paint, available from WalMart or HomeDepot.

thank you fy789師兄. I 'll go grab one this weekend.
hkboy1668 發表於 2014-7-24 09:28:52 | 顯示全部樓層
鍵仔 發表於 2014-7-23 20:24
check  pm  ...     

我  個隻   年尾   收貨後   放上嚟   詳細   拍攝外內細節特寫     ...

期待你架港拖出廠.
hkboy1668 發表於 2014-7-24 10:26:49 | 顯示全部樓層
鍵仔 發表於 2014-7-24 10:12
我  期待  你  2  隻  蘇聯水翼船   出廠  又  出水   ...      
我  現在  為  個隻  新船   準備  船 ...

我都想買番幾個漁民同埋一條唐狗放起架蝦艇度.