RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: egg666
打印 上一主題 下一主題
收起左側

冇玩幾年,想入部 MBX7 Eco, 想請教摩打電變組合

egg666 發表於 2014-10-21 02:49:40 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有冇高人指點下摩打電變組合,我唔多知行情E家興玩乜 (想玩lali)

1. 是否多數用4S電?一件過定2+2?
2. 邊隻摩打抵玩?(1900Kv 上下)
3. 一千蚊買個乜級數電變?
4. Savox 有冇好介紹?

Thankssss!!!
 樓主| egg666 發表於 2014-10-21 12:43:52 來自手機 | 顯示全部樓層
多謝師兄指點!起碼落舖頭睇野唔會太九唔搭八 X D
 樓主| egg666 發表於 2014-10-22 03:02:48 | 顯示全部樓層
我諗試一試HW先

但係幾間舖都得D二千幾kv嘅摩打,冇千幾kv

平時tko bashing 就唔大分別,係怕走場太高kv會易甩  定係其實冇乜所謂?

未玩過倉唔識,求師兄們再指教
 樓主| egg666 發表於 2014-10-23 02:23:00 | 顯示全部樓層
呢度好多壞人引誘

我好耐之前玩油雞,三和係至愛但貴所以呢期冇去留意。不過樓上師兄話仲平過savox就唔使諗

Tekin....Tekin....Tekin....好痕呀..又out budget 啦 (不過為左隻三和就唯有入Tekin, HW BEC得6V )
 樓主| egg666 發表於 2014-10-29 03:25:22 | 顯示全部樓層
最後扑左 Tekin RX8, T8, Sanwa 962