RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9943|回復: 53
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[轉發] 航拍機實拍將軍澳「空運」朱古力到淺水灣

法師傅 發表於 2015-1-27 23:35:55 | 顯示全部樓層
早幾日係屋企附近見倒個相熟差佬 , 佢話叫我地玩四軸0既醒水 , 有幾個區份開左FILE , 嚴打四軸 ,
仲話近排太多人玩 , 開始亂 , 要做D野 !
法師傅 發表於 2015-1-28 10:15:49 | 顯示全部樓層
呢個社會 , 唔係你有技術和信心 , 就做咩都可以被大眾認同 !
香港地玩機冇辦法 , 但唔代表可挑戰社會0既底線 !!!
法師傅 發表於 2015-1-28 10:30:31 | 顯示全部樓層
solaris8x86 發表於 2015-1-28 02:05
捉能囇啲唔識講中文嘅外國人先,嚟到我哋城市仲4Q維亂飛,入鄕唔隨俗,唔好怪人。
...

仲講明 , 收倒ORDER近排青E愈來愈多機友 , 報曬警 !青E城側邊橋底半打四軸集體飛行都捉過 .....

朱古力呢單野出名啦 , WHATSAPP傳緊話TKO要做野 ,
玩啦 , 有信心就繼續挑戰 !
法師傅 發表於 2015-1-28 12:07:51 | 顯示全部樓層
新手David 發表於 2015-1-28 11:40
唔好呀, TKO唔好收皮呀, 係我對面咋, 超方便, 唔係你叫我去邊到玩呀???

叫都無用 , 一係你買左塊地 , 再好似練高球場咁起個籠 , 係入面慢慢玩 XD
法師傅 發表於 2015-1-28 15:11:53 | 顯示全部樓層
littlestep 發表於 2015-1-28 14:13
其實人地背後做左幾多野你可能未必知, 唔好下下都講亂黎, 雖然我都好憎某O的{banned}隨時累街坊.但明顯一睇 ...

換句話 , 即係如果將來好多人 / 科技都有呢個咁精密0既計劃及能力 ,
即係個個都可以係香港進行呢D挑戰  ? 我就覺得呢個社會唔會接受 !
正如不嬲大家都係各區爽飛 , 家陣好多區都開左FILE做野 , 就因為愈來愈多人放機 , 多人就亂

總之都係果句 , 執生啦 , 香港無話玩四軸犯法 , 但亦無話過可以係你有信心及能力之下可隨意挑戰呢個社會0既底線 ...