RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7964|回復: 59
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Ghost Drone

killermomo 發表於 2015-3-21 10:04:14 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

http://ghost-drone.com/index.php/usd/
各位師兄, 小弟剛入手測試呢部 Ghost Drone 4軸
想問下有無師兄玩過, 有乜評語?
先介紹一下呢部算係四軸既傻瓜機, 由手機 App 操控, 用一隻叫 G-Box 既盒幫助增强接收.
必需到户外用app 既功能, 收到 GPS 先用到 follow me function
傳统既兩棍操控是無的, 好處就係唔會因自已失誤而跌壞.
有点對点功能, 回航, follow me 和一個微調連高清拍器.提一下, 機內有個黑盒, 如果玩家跌壞左, 可拎條屍比代理check, 如果發現是原廠出錯, 可以無償換部新機!!
所知暫時係甘多, 下午出街試放, 再update 下.PS 我用三叔 Mega 6.3 古董手機都操控到  ^-^"4月份會在旺角先施地庫有售 (星際商場隔離), 如果等唔切可以去九龍灣代理取貨.
但係部機一定要測到起碼6粒 GPS衛星先解鎖, 再可以起飛, 所以一定要在户外玩

https://www.youtube.com/watch?v=oGj2I5LlTQ0     (6分鐘砌機教學)

https://www.youtube.com/watch?v=t39wYbRHw_M (黑夜飛行)

https://www.youtube.com/watch?v=GzwbeGgRD3w   (Mirco Control 教學)
https://www.youtube.com/watch?v=mLYBKkyMVD0   (Follow Me Mode)
https://www.youtube.com/watch?v=tKhMsvhvK9U  (玩機示範)

樓主| killermomo 發表於 2015-3-21 10:28:47 | 顯示全部樓層
teamlosi 發表於 2015-3-21 10:19
不知有幾遠和操控怎樣。。

說明書講係包圍 1000米範圍, 當然我未測試過  
 樓主| killermomo 發表於 2015-3-21 10:34:46 | 顯示全部樓層
新手David 發表於 2015-3-21 10:21
師兄, 睇片唔錯喎, 幾錢入手呀?

暫時未有定價, 不過應該估計普通版就二千零蚊
連高清盒加腳架就三千幾蚊
提一下, 機內有個黑盒, 如果玩家跌壞左, 可拎條屍比代理check, 如果是原廠出錯, 可以無償換部新機!!
 樓主| killermomo 發表於 2015-3-21 11:38:18 | 顯示全部樓層
新手David 發表於 2015-3-21 11:08
咁既價錢又玩得過, 師兄你係邊到買?, 等我都去睇下

4月份會在旺角先施地庫有售 (星際商場隔離), 如果等唔切可以去九龍灣代理取貨.
但係部機一定要測到起碼6粒 GPS衛星先解鎖, 再可以起飛, 所以一定要在户外玩.

昨晚差好电,  DL app , 上天台, 用藍芽接通G-Box, 等电話測好部四軸既狀態.
就可以按 Unlock, Takeoff..........
 樓主| killermomo 發表於 2015-3-21 11:45:28 | 顯示全部樓層

4月份會在旺角先施地庫有售 (星際商場隔離), 如果等唔切可以去九龍灣代理取貨.
但係部機一定要測到起碼6粒 GPS衛星先解鎖, 再可以起飛, 所以一定要在户外玩.
 樓主| killermomo 發表於 2015-3-22 21:21:21 | 顯示全部樓層

不好意思,咁遲先覆師兄!
暫時未有貨存到九龍灣公司裡頭,只有一部在我家用來測試!
如果有師兄真係想望望真身,平日七点後,可約在廣華街見面,交流交流!
如果有師兄唔介意,我可以帶埋部機一齐揾過空擴地方試飛下!
因家住mk 真係仲未正式試飛到!!

樓主| killermomo 發表於 2015-3-23 17:40:43 | 顯示全部樓層
rudy6183 發表於 2015-3-23 17:23
師兄, 咁你係邊度買架, 又未出但你又買到? 我有興趣買返部嚟玩

係咁既, 呢部機只有在淘宝或者網上售賣, 在歐美成績都不俗, 但香港未有正式銷售渠道.朋友想投入香港市場, 試下水温, 所以在生產商直接拿左一部回港, 咁朋友就交左比我試玩( 好野唔好野都會比較下)
等先施個場 OK左就會正式出街發售!!

樓主| killermomo 發表於 2015-3-25 16:05:45 | 顯示全部樓層
markmok1707 發表於 2015-3-25 15:14
甘如果宜家想要部可以點攪,同個鏡頭後加的話重要加咩part,先可以做圖傅,fpv等 ...

http://ghost-drone.com/index.php/usd/drones/ghost-basic.html   asking USD 599  (HKD4670)

http://ghost-drone.com/index.php ... st-aerial-plus.html  asking 799 (HKD6230)

由於這個產品是全球網購訂價, 所以各位師兄見到上方所示的價錢就是零售價.
我地暫時掙取到 8拆優惠. 即是淨機版 HK$3730   連腳架云台,高清鏡頭是 HKD 4980
但只得黑白色.
我地會做保養, 有興趣可以先 PM我, 留左貨, 取貨時才附款.
取貨地址在九龍灣工業中心 或 九龍區地鉄沿線各位內做交收.

至於加咩 Parts 可即時傳訊, 我都唔知
不過我明天下午会見到總代理, 仲可能在美孚一帶試飛, 到時我会問深入D.

樓主| killermomo 發表於 2015-3-25 16:28:56 | 顯示全部樓層
https://www.youtube.com/watch?v=tKhMsvhvK9U

找到條玩機示範片唔錯, 請看!!
 樓主| killermomo 發表於 2015-3-25 16:57:54 | 顯示全部樓層
phantom8 發表於 2015-3-25 16:32
Ghost Drone basic version 之前起 IndieGoGo 都係賣 US$375, 現在加到 US$599?

師兄, 之前你講個價我就唔太清楚, 可能因為要訂價既限制, 咁遲香港都見唔到街不過見淘宝都是差不多價錢, 所以都冇乜空間, 我地都想知名位師兄有乜提點

但係而家 IndieGoGo 都係賣緊咁上下
https://www.indiegogo.com/projec ... s-never-been-easier
 樓主| killermomo 發表於 2015-3-27 12:21:16 | 顯示全部樓層
chau01424 發表於 2015-3-27 10:13
咁隻機淨係跟住你,咁咪冇得玩,聽落都幾悶

師兄係架, 初頭都覺得有d閟, 而且部機 follow me mode 又唔識避野, 確實唔耐玩。不過昨日見過 D 老友, 提我部機有個叫阿凡達mode 和 Micro Control mode 算係無野揾D野玩........
稍後有機會推出自家搖控器, 咁就會比較全面, 可以同一部市面常見既四軸功能完全一樣!!
PS FPV 是沒有此工能的, 要自己再加肥沙魚先得!!

樓主| killermomo 發表於 2015-3-28 11:54:50 | 顯示全部樓層
markmok1707 發表於 2015-3-28 05:35
唔好意思, 不過你未介紹之前已經係網上見過呢部機,亦有join佢地個fb , 但睇d片, 假如唔落cam , 隻野真係唔 ...

師兄, 好多謝你既意見, 我亦都正在不斷努力開發一下呢部機既樂趣.......可能市面上有咁多機種選擇, 要突圍, 就要改變, 加D唔同既元素,  相信實有D 人喜歡這套玩法. 不竟見佢地在歐美都做得唔錯.
我會努力玩多d部機, update 多d 玩後感上網

樓主| killermomo 發表於 2015-3-30 16:05:29 | 顯示全部樓層
感謝咁多位師兄既支持, 部機最快 4月 1日見街!!
我地會努力配合大家既要求, 謝謝
 樓主| killermomo 發表於 2015-3-31 11:42:17 | 顯示全部樓層
howardyiu 發表於 2015-3-31 09:41
唉, FOLLOW UP 真係一般...如果佢好玩諗住買佢, 冇UPDATE又唔知點..我去買P2V+ 算了 ...

Oh 師兄, Sorry Sorry 我都係負責試玩同想上工房找找有無師兄接觸過呢部機, 可以比D 意見我地.
呢期比較忙, 我打算呢個星期五早上先有時間玩, 如果師兄唔介意可以Join 埋, 地點最好你介紹
 樓主| killermomo 發表於 2015-3-31 11:58:13 | 顯示全部樓層
howardyiu 發表於 2015-3-31 11:52
但你又話4月1推出?咁我去邊度睇呀?

部機四月一日大約7點後會送去旺角先施地庫嗰層, 即星際商場隔離, 到時可以睇到真身.Thank You

樓主| killermomo 發表於 2015-4-1 19:49:09 | 顯示全部樓層

師兄,部機已經到左先施了!
明天可能攞埋部 Q500 同埋擺多D神怪野上架!!
 樓主| killermomo 發表於 2015-4-1 22:13:09 | 顯示全部樓層
howardyiu 發表於 2015-4-1 22:06
快啲搞埋啲控呀,fpv 之後update大家喇

哈哈,原來係師兄你,多謝你既寶貴意見,我到會努力搞好部機,Thx
 樓主| killermomo 發表於 2015-4-17 10:05:23 | 顯示全部樓層
markmok1707 發表於 2015-4-12 21:22
有無新料呀,想入新機了。。。

Hello 師兄, 已經有定價了:
A). 淨機套裝         - HKD 3,799 連差機, 一鋰電,  G-Box及4隻後備機翼;
B). 全套連Cam     - HKD 4,985 連差機, 一鋰電,  G-Box及4隻後備機翼; 腳架, 2D雲台, 1080国產 cam
C). 全套不連Cam - HKD 4,548 連差機, 一鋰電,  G-Box及4隻後備機翼; 腳架, 2D雲台, 不連1080国產 cam
實体机可在瓊華先施睇, 以上價錢包送貨 (可送公司 / 可送屋企) 現金交收.
Thanks
 樓主| killermomo 發表於 2015-4-17 22:18:20 | 顯示全部樓層
cspro 發表於 2015-4-17 22:06
個 cam 是否先施睇到一樣?如在先施買價錢是否一樣?

是先施見到一樣個cam, 不過嗰度訂,都唔会收你錢,因為先施要on top 加30% 比佢陀地,所以一路都諗唔掂…………
 樓主| killermomo 發表於 2015-4-17 22:42:35 | 顯示全部樓層

yes ar, on top 30% 比侘地,而家索性用呢個價包送貨!
白色/黑色都有貨 ^_^收貨時才full paid 現金!
唔洗落訂,可以pm 我, thx.