RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 11527|回復: 28
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[技術問題] 邊隻高級電變好

nde63h 發表於 2018-3-1 15:27:26 | 顯示全部樓層
要高級就唔好揀大陸牌啦
nde63h 發表於 2018-3-7 19:02:47 | 顯示全部樓層

我用traxxas。made in taiwan。
nde63h 發表於 2018-3-20 15:41:46 | 顯示全部樓層

執左啦喎
nde63h 發表於 2018-3-20 15:42:07 | 顯示全部樓層

有咩問題
nde63h 發表於 2018-3-20 21:35:14 | 顯示全部樓層
yuenwai 發表於 2018-3-20 21:18
識野梗係祖國野啦依家有什麼吾係祖國生產呀

大把野唔係中國造。

中國野除左一個cheap字諗唔到其他。
nde63h 發表於 2018-3-21 11:04:26 | 顯示全部樓層
GigaRacer 發表於 2018-3-21 02:39
sensored boosted 4.5 motor Or stock boosted 13.5.  Fine tuning rpm, boost rate, turbo rate, drag b ...

drag brake應該有吧。其他果的唔清楚了。大家玩的車類不同。

不過,都係果句,市場上一定有高端外國品牌產品可以選擇。

大陸野,可免則免。
nde63h 發表於 2018-3-21 11:06:56 | 顯示全部樓層
mc85 發表於 2018-3-21 08:23
Traxxas攞落街飛就啱,落場會笑死人㗎

同上,玩的車類不同。

好似x-maxx果的,玩暴力,我唔信大陸果的cheap雞電變頂得順。玩玩下爆炸都似。信唔過。

或者樓主應該寫清楚,佢心目中希望點謂之高級,有咩要求,咁大家容易俾到適合的意見。
nde63h 發表於 2018-3-22 00:03:31 | 顯示全部樓層
GigaRacer 發表於 2018-3-21 23:46
如果問高級控,C兄都應該答Traxxas啦!
因為Futaba and Sanwa 都是made in China.

你講開呢個又真係好巧合喎。我真係買左一套futaba控+接收玩唔夠一個月就死9左。之後換左套traxxas控+接收。到現在仍然正常。(你可以search我舊帖,應該搵到。近期的事)

幾高級,幾多野set,但係死左,又有咩用?

都係果句,大家玩既野唔同。我點知你心目中點謂之高級?我心目中,間公司,個品牌,同埋產地,都好重要。我見到china就憎。呢的人人睇法唔同。你開帖問問題不如寫清楚的。