RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 24718|回復: 51
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新產品資訊] Xpress Execute Sport XQ1S

樓主| Dinballian 發表於 2018-3-29 18:58:53 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
點解個Xpress XQ1 盒面多咗個「S」嘅?
Xpress 即將推出Sport 版本嘅 Execute XQ1, 名為 XQ1S。香港零售價會定喺HK$780。雖然價格平過Pro 版一大截,但性能一啲都唔輸蝕,性價比奇咁高!
廠方喺過去幾個月為XQ1S 進行過無數次地獄式測試,出嚟嘅結果所有參與試車嘅車手非常滿意。據聞生產已接近完成階段,廠方已定於四月中公開發售。

樓主| Dinballian 發表於 2018-4-3 09:32:55 | 顯示全部樓層
kiny002 發表於 2018-3-29 21:59
我玩過軸車,想玩下皮帶車。想問下呢部同SAKURA 部NU邊部好玩D。
兩部價錢$差唔多。 ...

呢個你可以上網搵下兩部車0既資料先.....

樓主| Dinballian 發表於 2018-4-3 09:35:47 | 顯示全部樓層
sean2013 發表於 2018-3-30 09:26
前後萬向?
膠油厭?

前後萬向? <---- yes

膠油厭?  <----  油壓筒身是膠的, 油壓筒身上下是金屬
 樓主| Dinballian 發表於 2018-4-3 09:36:54 | 顯示全部樓層

XQ1S跟servo吊碼 <----  有

NU跟前後防傾桿 <----  有

電池索帶  <----  XQ1S沒有

風扇架  <----  XQ1S沒有
 樓主| Dinballian 發表於 2018-4-3 09:57:50 | 顯示全部樓層
michaelxl2000 發表於 2018-4-1 22:38
請問M車會唔會推出sport版

coming soon   ^_^
 樓主| Dinballian 發表於 2018-4-9 09:39:03 | 顯示全部樓層
 樓主| Dinballian 發表於 2018-4-27 17:48:28 | 顯示全部樓層
 樓主| Dinballian 發表於 2018-4-27 17:53:54 | 顯示全部樓層
rcMart 飛仔同大家講下砌呢部 Xpress XQ1S 有咩要注意

https://youtu.be/JOfrjzjUqF8
 樓主| Dinballian 發表於 2018-5-2 11:58:16 | 顯示全部樓層
tsfai 發表於 2018-5-1 09:53
請問原裝怎樣固定電池?如要用索帶,可怎樣做

用纖維膠紙....索帶不建議使用...

樓主| Dinballian 發表於 2018-5-8 09:45:50 | 顯示全部樓層
James_yhk3 發表於 2018-5-7 13:15
請問Xpress Xpresso K1 M1個 Gear Differential Case同XQ1S一樣嗎?

Gear Differential Case一樣~~~
牙杯內徑不一樣....
 樓主| Dinballian 發表於 2018-5-8 09:48:28 | 顯示全部樓層
defcone 發表於 2018-5-8 09:38
上次大陸Xpress 杯, Qualify 第 11, 使用 4.5T 的.

全原裝.....

樓主| Dinballian 發表於 2018-5-16 17:44:03 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-5-15 16:00
原篤志都玩,勁喎~哈哈!

冇俾錢佢O架?

TITC 2018, Xpress 車隊唯一個唔識揸車嗰位成員在朋友介紹下有幸同原篤志見面同認識,原篤志一口答應可以免費幫 Xpress 測試部XQ1車。就係咁...... Xpress 就寄左部車同部份Parts去泰國比佢。但寄到去泰國時佢已經出左門去日本、菲律賓鬥車,直到上星期先返到泰國,所以比預期遲左好耐先出。
原篤志尋日先有時間開箱&出Post,佢出於幫忙D 弱小既 新(過期) 品牌,等D弱小品牌可以持續發展做多D產品出黎,呢個試車部份完全不及金錢交易。