RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: AMAT
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[開箱報告]3Racing MG Evo

kenkllee 發表於 2018-5-27 17:09:50 來自手機 | 顯示全部樓層
在臺灣facebook group 有人發表左這問題及解決方法了
kenkllee 發表於 2018-5-27 17:10:06 來自手機 | 顯示全部樓層
https://m.facebook.com/rcmini.net/photos/pcb.2097695513811985/2097695347145335/?type=3&source=48
kenkllee 發表於 2018-5-27 17:14:40 來自手機 | 顯示全部樓層
希望這是和你一樣可以幫到你吧
kenkllee 發表於 2018-5-27 17:16:09 來自手機 | 顯示全部樓層
可以用一般3mm的M3介子代替吧
kenkllee 發表於 2018-5-27 17:19:27 來自手機 | 顯示全部樓層
當然那魔打固定羅C要相應長反少少,因攝左介子那接觸的平面可能少左,要注意能否固定好魔打,處理唔好就掃齒了
kenkllee 發表於 2018-5-27 21:36:32 來自手機 | 顯示全部樓層
波板糖 發表於 2018-5-27 18:18
另外我用短電,最搞笑本來單邊可以收4 粒螺絲落電架,宜家移入咗收得2 粒,點解唔鑽多兩個窿㗎,失敗 !
仲 ...

師兄怕手痛又無電批可以試下用少少雪油在羅C牙上面,但要注意用不傷膠那種,或可以用花士令。
如果支震放最斜你意思是油壓板用最入而A臂用最出嗎?那和A臂活動的曲線相差太遠可能不太合理的,也可能對行程有影響吧
kenkllee 發表於 2018-5-27 21:44:35 來自手機 | 顯示全部樓層
另外要小心同左油扭那羅C可能會輕手左D要小心不要太大力扭過龍喔
kenkllee 發表於 2018-5-27 22:23:50 來自手機 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-5-27 21:54
呢架車啲料幾靚,除咗齒差外,其他O野都好難扭得塌....

咁就好了難得才伍佰幾蚊有靚用料,其實我重未買呢部車但就一定會買的