RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4167|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

NiMH 電池推介

樓主| cwy 發表於 2019-3-10 23:12:56 來自手機 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問各位師兄, 有冇邊隻 牌子 嘅NiMH電池推介?
 樓主| cwy 發表於 2019-3-13 01:33:13 來自手機 | 顯示全部樓層
thanks 師兄, 我都有留意到你介紹嗰隻....另外, 請問你又知唔知呢隻好唔好用 http://www.rcmart.com/intellect-50006-nimh-battery-hstick-pack-5000mah-p-34818.html?cPath=52_351 謝謝!
 樓主| cwy 發表於 2019-3-13 15:23:32 來自手機 | 顯示全部樓層
18650我都有唸過, 我唔想用rc lipo主要係怕新手唔識用危險, 而18650有d已有保護電路...想問下師兄你點砌個18650個電池盒同d接頭?
 樓主| cwy 發表於 2019-3-13 22:35:34 來自手機 | 顯示全部樓層
師兄我都係玩gf01, 所以暫時都係用NiMH 電, 但係玩咗半個鐘之後, 起步車速會比充滿電時慢, 所以想睇下有冇d NiMH 電 個電壓可以維持得持久啲.
 樓主| cwy 發表於 2019-3-14 22:17:18 來自手機 | 顯示全部樓層
師兄我係呢架 https://shopwaigo.com/hk/tamiya-47305-rc-toyota-land-cruiser-40-pup-red-painted-body-(gf-01)?search=gf 01
 樓主| cwy 發表於 2019-3-14 22:20:17 來自手機 | 顯示全部樓層
我換咗個ESC可以用2s或者3s 電, 謝謝指導, 等我又研究下