RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4560|回復: 33
打印 上一主題 下一主題
收起左側

dNaNo十二月香港有得賣

prodanny 發表於 2008-11-10 00:49:06 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
今日見到有KWS舗頭門口貼上dNaNo專門店既海報, 另外從另一店舖知道dNaNo將於12月開賣. 真係好期待! 我最想砌條家用跑道玩, 咁就唔駛下下要去車場.

smallfaifai 發表於 2008-11-10 00:51:59 | 只看該作者
我o係日本玩過DNano (JR秋葉原駅地庫京商專門店有得試玩,500yen/15分鐘),覺得操控感麻麻,而且比Mini Z慢一截……

真係玩,玩番Mini Z算吧啦…
 樓主| prodanny 發表於 2008-11-10 01:07:12 | 只看該作者
我都有諗過Mini-Z, 但貪dNaNo細架d, 可以容易d係屋企架跑道.   

(我而家玩1/10, 但每次都要去新界既車場玩, 一個月有時玩得一次...)
smallfaifai 發表於 2008-11-10 01:09:29 | 只看該作者
原帖由 prodanny 於 2008-11-10 01:07 發表
我都有諗過Mini-Z, 但貪dNaNo細架d, 可以容易d係屋企架跑道.   

(我而家玩1/10, 但每次都要去新界既車場玩, 一個月有時玩得一次...)

我都係玩1:10多,不過多數飛街。
如果要o係屋企玩,我寧願玩Tomy aero r/c或者CAUL咯.......Dnano唔會比呢D車快好多,但係要千幾蚊喎,我就覺得好唔抵啦
Sin 發表於 2008-11-10 01:43:16 | 只看該作者
Hopefully the spare parts also available in KWS too
800mah 發表於 2008-11-10 02:39:44 | 只看該作者
賣幾錢先~~
sky88602828 發表於 2008-11-10 06:30:07 | 只看該作者
dNaNo這架車,十年前玩後驅,十年後又出細架後驅,車又慢啲,得一樣好多新車殼,不過千幾蚊買架後驅 買架四驅 (AWD) 好過,又改得,又跑得,又快,又勁,又多Parts,大家真的想玩車,唔好玩後驅了,第一次平幾百,之後無幾百,因為後驅好難上手,買左架車玩 3~~5~~7~~次就唔會再玩, 四驅 (AWD) 真係好易上手
LokSpec 發表於 2008-11-10 11:09:52 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2008-11-10 01:09 發表

我都係玩1:10多,不過多數飛街。
如果要o係屋企玩,我寧願玩Tomy aero r/c或者CAUL咯.......Dnano唔會比呢D車快好多,但係要千幾蚊喎,我就覺得好唔抵啦

行鋰電都唔係快好多?
係多咗比例轉向同Options

而且Mini-Z已經好適合係屋企玩

睇睇實物先

JKC710 發表於 2008-11-10 11:57:12 | 只看該作者
原帖由 sky88602828 於 2008-11-10 06:30 發表
dNaNo這架車,十年前玩後驅,十年後又出細架後驅,車又慢啲,得一樣好多新車殼,不過千幾蚊買架後驅 買架四驅 (AWD) 好過,又改得,又跑得,又快,又勁,又多Parts,大家真的想玩車,唔好玩後驅了,第一次平幾百,之後 ...

對已經玩緊2.4G AWD既朋友黎講, DNANO都係一個唔錯既選擇~
cobra 發表於 2008-11-10 11:59:06 | 只看該作者
我是新手, 我係玩02的.
我之前都比較02同awd, 當我睇到兩種車可以換同需要保養的parts.
我都係選擇一開始由02學起先.
LokSpec 發表於 2008-11-10 12:32:30 | 只看該作者
原帖由 JKC710 於 2008-11-10 11:57 發表

對已經玩緊2.4G AWD既朋友黎講, DNANO都係一個唔錯既選擇~

問題係一出時得正廠Option
全補都唔知要幾多錢?
電池又專用,唔夠Mini-Z咁方便
倒不如把錢花在AWD身上,買新殼玩Drift好過
遲吓又有燈出
sky88602828 發表於 2008-11-14 12:54:52 | 只看該作者
AWD玩 Drif t又得,快車又得, (四驅) 真係好好多架..........
800mah 發表於 2008-11-14 14:31:02 | 只看該作者
dNano 衰太貴啦...同 02 2.4g 一樣價我會買.
佢每架車本身內置個ID可以省左佢啦, 賣平d好過啦.
defcone 發表於 2008-11-15 10:23:35 | 只看該作者
原帖由 800mah 於 2008-11-14 14:31 發表
dNano 衰太貴啦...同 02 2.4g 一樣價我會買.
佢每架車本身內置個ID可以省左佢啦, 賣平d好過啦.

果個係咪可以另外加套野黎計圈速?
smallfaifai 發表於 2008-11-15 10:34:53 | 只看該作者
煙廠街(老展斜對面,以前tristar樓上鋪o既位置)有Dnano專門店!
尋晚行過,有店員執緊野,話今日下晝2pm開張!

大家可以去睇下係真唔係!

不過店員話一set要$2000以上……
kkchung 發表於 2008-11-15 10:59:41 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2008-11-15 10:34 發表
煙廠街(老展斜對面,以前tristar樓上鋪o既位置)有Dnano專門店!

京商要賣dNano的地方一定是要有dNano場地及是專門店,可能日本原意是把dNano做成高級流行玩意給有錢佬玩。
defcone 發表於 2008-11-15 11:19:34 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2008-11-15 10:34 發表

有無track?
smallfaifai 發表於 2008-11-15 11:23:33 | 只看該作者
原帖由 defcone 於 2008-11-15 11:19 發表

有無track?

有!仲可以同世界各地o既車手同時比賽!條track會同其他地方o既一樣!
Sin 發表於 2008-11-15 11:38:28 | 只看該作者

回復 15# 的帖子

thanks for your info. hopefully can buy some parts from them.
defcone 發表於 2008-11-15 11:48:46 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2008-11-15 11:23 發表

有!仲可以同世界各地o既車手同時比賽!條track會同其他地方o既一樣!

間舖係邊個地區?