RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: gegegum
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Defender 110 制作日誌! 100% (13頁 加合金鈴)

樓主| gegegum 發表於 2009-2-13 12:15:45 | 只看該作者
原帖由 有勇冇謀 於 2009-2-13 11:55 AM 發表
鬼斧神工

師兄! 你睇o下貨車巴士同坦克d師兄, 我呢d小小小兒科咋!
anyway 多謝欣賞!
0433351410 發表於 2009-2-13 12:28:37 | 只看該作者
原帖由 小灝 於 2009-2-9 07:25 發表
網上找到的
大陸貨

C兄可唔可以post條link.....因為搵唔到底
 樓主| gegegum 發表於 2009-2-13 12:37:33 | 只看該作者
原帖由 0433351410 於 2009-2-13 12:28 PM 發表

Thanks

你去陶寶搵啦!
IS520 發表於 2009-2-13 12:47:42 | 只看該作者
好野............................ 起貨喇!
 樓主| gegegum 發表於 2009-2-13 13:04:59 | 只看該作者
原帖由 IS520 於 2009-2-13 12:47 PM 發表
好野............................ 起貨喇!

未得呀, 仲有好多濕碎o野要攪, 起碼整多兩個禮拜!
jackyming. 發表於 2009-2-13 14:19:35 | 只看該作者
原帖由 0433351410 於 2009-2-13 12:28 發表

Thanks

http://rc4wdstore.com/index.php?cPath=64
0433351410 發表於 2009-2-13 16:25:34 | 只看該作者
If i could find the link in 陶寶 i will not ask him post the link
thanks anyway
 樓主| gegegum 發表於 2009-2-14 02:46:17 | 只看該作者
裝o左車殼, 定o左型, 原來好多嘢都爭小小, 要整過, 有排攪!!!!
truckman 發表於 2009-2-14 02:50:04 | 只看該作者

回復 183# 的帖子

隊長...................好長吖................架車
ultra7 發表於 2009-2-14 17:38:30 | 只看該作者

回復 193# 的帖子

ching, very vey nice, i have just started my d90 project...
SPAWN 發表於 2009-2-14 17:46:27 | 只看該作者
原帖由 gegegum 於 2009-1-29 18:40 發表
攪o左成個禮拜, 車架先得60%完成

登錄/註冊後可看大圖

http://i553.photobucket.com/albu ... 0%20project/P113020 ...

利害!我完全想唔到咁整
 樓主| gegegum 發表於 2009-2-14 18:10:17 | 只看該作者
原帖由 SPAWN 於 2009-2-14 05:46 PM 發表

利害!我完全想唔到咁整

你呢D大大大師兄唔好玩我啦!
SPAWN 發表於 2009-2-15 13:28:52 | 只看該作者
原帖由 gegegum 於 2009-2-14 18:10 發表

你呢D大大大師兄唔好玩我啦!

你唔好玩我就真啦大大大大~~~~~~~~~~~~師兄
我又要學你整!得我去買D鋁材先!

樓主| gegegum 發表於 2009-2-15 14:52:28 | 只看該作者
原帖由 SPAWN 於 2009-2-15 01:28 PM 發表

你唔好玩我就真啦大大大大~~~~~~~~~~~~師兄
我又要學你整!得我去買D鋁材先!

咁就要快喇! 等埋你!
SPAWN 發表於 2009-2-15 18:43:21 | 只看該作者
原帖由 gegegum 於 2009-2-15 14:52 發表

咁就要快喇! 等埋你!

唔洗等我!我整野起馬成年
 樓主| gegegum 發表於 2009-2-16 23:37:14 | 只看該作者
山寨潛水艙!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

終於行得!   不過真係好慢!
edison 發表於 2009-2-17 01:19:04 | 只看該作者
小弟議見, 防水箱電線孔不能在底出!!!!
會入水架, 最好在頂出及加熱溶膠及所有電子野貼曬係蓋底!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| gegegum 發表於 2009-2-17 01:40:19 | 只看該作者
原帖由 edison 於 2009-2-17 01:19 AM 發表
小弟議見, 防水箱電線孔不能在底出!!!!
會入水架, 最好在頂出及加熱溶膠及所有電子野貼曬係蓋底!

登錄/註冊後可看大圖

http://images1.fotop.net/albums/edison133/FJ ...

多謝師兄指點!
熱溶膠我會加, 不過因為我d線係每一條出, 細過d線0.2mm, 所以好fit, 擺落水試過, ok!
另外個盒擺埋電冇晒位喇!

mikewu 發表於 2009-2-17 09:42:42 | 只看該作者
Brother Anthony,

Nice work!  But those Hummer tires are terriable in dry/wet/mud....  Suggest to change to Pajero tires instead!!      
Best of Luck mate!  
edison 發表於 2009-2-17 10:31:41 | 只看該作者
原帖由 gegegum 於 2009-2-17 01:40 發表

多謝師兄指點!
熱溶膠我會加, 不過因為我d線係每一條出, 細過d線0.2mm, 所以好fit, 擺落水試過, ok!
另外個盒擺埋電冇晒位喇!

其實車頂出線係比自己多份保障, 現在我部車要潛差不到車頂才有機會到防水邊.
所以在平時過河時就安全好多!!!!
係喎, servo做左防水未?