RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: model先決
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請高人指點, 新手玩trex 250 定450 好?

NINEDOWN 發表於 2008-12-8 09:23:25 | 只看該作者
原帖由 ukyo 於 2008-12-7 23:19 發表
model先決...你又是影相人嗎?哈哈...
講回正題..
T-REX250新手經難控.因機越細,輕,靈敏,機大會重,有物理慣性,會遲滯,易控D,
千萬不要在室內,給果妳真係有個500尺大是空,四邊牆任打就得,
呢架250吾係玩具,6CH機一 ...

冇有錯,,我一直也是說 new player玩450好過   我唔識講出口,,ukyo的意思
 樓主| model先決 發表於 2008-12-9 00:17:15 | 只看該作者
原帖由 ukyo 於 2008-12-7 23:19 發表
model先決...你又是影相人嗎?哈哈...
講回正題..
T-REX250新手經難控.因機越細,輕,靈敏,機大會重,有物理慣性,會遲滯,易控D,
千萬不要在室內,給果妳真係有個500尺大是空,四邊牆任打就得,
呢架250吾係玩具,6CH機一 ...

你講得岩, 細機真係好難控制, 因為買左呢架, 原來咁細架都無可能係屋企玩, 佢太靈敏, 係咁飄來飄去, 屋企根本控制唔到, 街度又太大風....努力克服中
NINEDOWN 發表於 2008-12-9 08:06:13 | 只看該作者
`依架野,,,想好飛,,,,,,,,,,你可set細d   servo行程.........使唔會太靈敏
方法在接收(機頭的右面)有一個十字的位,,,,,用d細十字批,,,,,,,調節 行程......
你可以打盡,,遙控的動作,,,,使一隻servo行盡,,,,,,此時再看住來調節 行程,,,最大角度    set細他
咁隻機就唔會太靈敏

ps.又唔好太細角,,,,可能攪到反應慢.....

樓主| model先決 發表於 2008-12-9 12:55:11 | 只看該作者
thanks brother
NINEDOWN 發表於 2008-12-9 12:59:50 | 只看該作者
仲有,,你架如果係2.4g,,,才有得set
gary213 發表於 2008-12-9 18:49:34 | 只看該作者
450 is easier
NINEDOWN 發表於 2008-12-9 23:56:34 | 只看該作者
原帖由 gary213 於 2008-12-9 18:49 發表
450 is easier

,,依架,,只有一隻手板,,咁大
solid 發表於 2008-12-10 22:58:35 | 只看該作者
thanks for sharing