RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2087|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Team Losi micro-T

AltezzaMak 發表於 2008-12-5 00:07:35 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我購買既第一部Team Losi產品, 部車細細好過癮,

依比例部車都算快, 但條呔唔夠咬地, 有冇其他呔換呢?

差滿舊電20分鐘, 只玩得5分鐘以下, 好似唔多夠喉, 都唔知原來舊電壞或係正常, 有冇版友玩過? 分享下啦~
vrally582 發表於 2008-12-5 12:30:18 | 只看該作者
轉彎唔夠咬地好正常,我架都係咁.應該会行到十分鐘,試下換哂charger D AA电再試下.
friedrichavon 發表於 2008-12-9 00:03:43 | 只看該作者
用7.4v鋰電 - 架車會再快好多, 而且可以連續玩大約20分鐘, kws 鍵x有售
其他 parts 可以問問鍵x或極x
havenlau 發表於 2008-12-12 20:47:48 | 只看該作者
 樓主| AltezzaMak 發表於 2008-12-12 22:36:46 | 只看該作者
原帖由 friedrichavon 於 2008-12-8 06:03 發表
用7.4v鋰電 - 架車會再快好多, 而且可以連續玩大約20分鐘, kws 鍵x有售
其他 parts 可以問問鍵x或極x

原本4.8v, 你用到7.4v鋰電使唔使改其他野? 咁舊電放唔放得落原本電池位?
friedrichavon 發表於 2008-12-12 23:49:55 | 只看該作者
7.4v 唔駛改野, 因為佢個電變本身就係7.4v既, 其實佢原廠都叫人改7.4v 鋰電, 上佢官網睇下就知
http://www.losi.com/Products/Rel ... spx?ProdID=LOSB0230
不過放落去就真係要花小小功夫, 係放到既, 不過會好緊, 但冇問題既
matlc1234 發表於 2008-12-13 12:28:49 | 只看該作者
架車咬唔咬地??
有冇slipper clutch?
hardmankam 發表於 2008-12-13 12:58:55 | 只看該作者
I use 1-cell 3.7V lipo @400mah.  still very fast for indoors.  will last around 20 mins per charge. battery is only $30 @ 極x! But this lipo will NOT fit in the original battery area, i just tape it on top of the receiver, under the body. If you want fast, buy 2 Lipo and make it 7.4V (only $60).

photo added

傑傑kit 發表於 2008-12-16 02:36:46 | 只看該作者
我都想買呀...你地買左幾次呀...多唔多料換??