RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2740|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Hirobo SRB

andygogo 發表於 2009-2-4 18:38:14 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
本來一心想買隻日本機, 覺得quality會好d, 點知...
尋日去睇呢隻機賣成HK$31XX, 唔包控

真係唔知點解咁貴....仲要全plastic, 個老闆話安全唔怕打到人

http://model.hirobo.co.jp/
ka-man 發表於 2009-2-4 19:09:22 | 只看該作者
Than you can buy King2 or Walkera....Also have fun too!!!!    Just Like Farrari and toyota both also is a car
Tim718 發表於 2009-2-4 19:36:56 | 只看該作者
我覺得國產或台灣機更加吸引啊
ka-man 發表於 2009-2-4 19:44:16 | 只看該作者
Can you do this!!
 樓主| andygogo 發表於 2009-2-4 21:54:46 | 只看該作者
等YEN匯率落返D, 先再考慮
 樓主| andygogo 發表於 2009-2-4 22:02:06 | 只看該作者

馬力, 加速, 極速, torque, 用料, 設計, engine, 波箱.....

TOYOTA 同 FERRARI可以話完全唔同, 無得比較喎
z1aaa 發表於 2009-2-4 22:15:44 | 只看該作者
呢個價買台灣機仲好啦
ka-man 發表於 2009-2-5 12:07:20 | 只看該作者
原帖由 andygogo 於 2009-2-4 22:02 發表

馬力, 加速, 極速, torque, 用料, 設計, engine, 波箱.....

TOYOTA 同 FERRARI可以話完全唔同, 無得比較喎

Same is a car.....
f6f 發表於 2009-2-5 13:13:12 | 只看該作者
lee架好嘢離架, 見朋友玩過超定, 我都想買一架, 不過真係好貴, 如果2手有平平地我會買部

如果你問我點解想買它我會禁樣講你聽

當你己經有1架日本車, 而你又想再買多架車的時候, 有些人會想買一架性能, 舒適度比較好的外國車, 例如法拉利, 寶時捷(註取此2車只是一個比喻)等等. 雖然大家都是一架車.

你會平時駕日本車代步, 而假日就 法拉利, 寶時捷去開心下...........

話歸正題, 新手當然買D大路機玩, lee d機雖然係靚機, 不過禁貴都係留返比我有錢先買, 買完返屋企唔寫得飛籃住佢睡覺啦.........:lol :lol :lol

註: 以上純個人意見及富貴人家除外.........................:lol :lol :lol
sfdo 發表於 2009-2-5 14:01:03 | 只看該作者
原帖由 ka-man 於 2009-2-4 19:09 發表
Than you can buy King2 or Walkera....Also have fun too!!!!    Just Like Farrari and toyota both also is a car

千其唔好買 King2! 睇D post D老手都被呢隻機玩到一鑊泡。

要高質素又要平,D人成日都話 Trex 450,冇死錯。
小步 發表於 2009-2-5 15:57:37 | 只看該作者
srb , 遲來的產品.
之前出左架xrb lama ,o者係你地而家講o既esky lama 就係hirobo 第一手產品
當年玩直昇機除左有錢仲要有車有空地, 安全也是大問題,冇sim玩野野要真功夫
hirobo 就睇中呢點出左架帶線控o既 xrb 出來比大家happy 下,千幾蚊仲要有線o既對當時o既我地已算很便宜又飛得起o既直昇機
但隋住時代變遷,hirobo 已經在產品推出上遠遠落後於市場,加上日本仔大牌子出產品唔會比自己有鑊氣
一件product 幾年先出得街, 當人地o的lama 滿天飛先出架xrb wireless
o的004 fp機 飛到 厭先出srb,仲有咩好講
但論quility同design, hirobo 冇得投訴,要買佢只有一個理由,就係比錢欣賞那專業同精緻o既做功,同高穩定性o既質量
 樓主| andygogo 發表於 2009-2-5 16:47:11 | 只看該作者
我都係覺得佢quality好, 網站上面d產品spec同brochure都做得好靚, 証明個品牌management應該唔錯, 果日差d忍唔著手買左

不過衰在偉x又放2隻華記產品出黎, HK4XX 有交易, 心諗我買6-7隻華記都仲平過呢隻靚仔SRB, 好似差距誇張左少少.  都係等我技術好D, 錢多D, 身痕D先買黎收藏啦

都係考慮買隻TREX250 or SJM 180 化算D
如果由5#10 直接上呢2隻機, 會唔會好難控?  因為隻家陣5#10真係定到可以hand free成分鐘都唔炒=..= 所以我既技術應該都無咩進步過
z1aaa 發表於 2009-2-5 18:12:59 | 只看該作者
原帖由 andygogo 於 2009-2-5 16:47 發表
我都係覺得佢quality好, 網站上面d產品spec同brochure都做得好靚, 証明個品牌management應該唔錯, 果日差d忍唔著手買左

不過衰在偉x又放2隻華記產品出黎, HK4XX 有交易, 心諗我買6-7隻華記都仲平過呢隻靚仔SRB, 好 ...

直上450啦
啊甘 發表於 2009-2-5 20:26:43 | 只看該作者
原帖由 andygogo 於 2009-2-5 16:47 發表

不過衰在偉x又放2隻華記產品出黎, HK4XX 有交易, 心諗我買6-7隻華記都仲平過呢隻靚仔SRB, 好 ...

買TREX250 啦令件多機又比SJM 180 定
pman 發表於 2009-2-5 22:25:10 | 只看該作者
hirobo = good quality!!!
SnackEater 發表於 2009-2-5 22:41:36 | 只看該作者
SRB我玩過,同lama一樣,有心玩直升機嘅初學者唔好買,會學壞手。

隻機係推前向前,回中識自己停,真正遙控直升機唔係咁,所以玩得幾叻都好,之後玩返450之類嘅機都係要重新學。
pman 發表於 2009-2-7 00:17:56 | 只看該作者
直上450啦