RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主:
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Q-巴士 (更新21-02-09 P.1)

燈都攪掂埋啦...
forgetmyla 發表於 2009-2-22 23:47:06 | 只看該作者
換橙色燈 更加似真既巴士.......
pkkevojun 發表於 2009-2-23 00:15:24 | 只看該作者
原帖由 於 2009-2-20 11:41 發表
仲未攪掂既有....
頭燈啦...(我諗緊點裝好)
巴士轆啦(1. 但係其實而家未裝上去時, 個虛位經已唔細嫁啦, 我怕裝左上去之後, 會好大)....(2. 我應該要整個新既轉向)
電位啦(因為接足唔係咁好...)

我都好想用巴士鈴....夠classic呀
但唔知點折出黎好.....

裝左頭燈好正呀....
原帖由 forgetmyla 於 2009-2-22 23:47 發表
換橙色燈 更加似真既巴士.......

原帖由 pkkevojun 於 2009-2-23 00:15 發表

我都好想用巴士鈴....夠classic呀
但唔知點折出黎好.....

裝左頭燈好正呀....

哎呀. 我都好想再整多D野係我架巴士仔度呀. 但係事原係我前晚駁完燈個晚...即刻入電試燈啦...嘩...著呀..(因為我成日都怕燒PCB)...好開心...可以瞓覺啦...但係當我擺架車仔落地下玩既時候...頂丫, 轉唔到右喎...(因為聽D師兄講. 錫會有可能攪到個轉向受到影响嘛, 咁咪再係D轉向銅線個度. 加多D電線膠布蓋住佢囉...但係都係唔得.)嘩....絶望呀...攪左咁多野...整左咁攪...我D心機呀...冇辦法啦,唯有做返一樣我最驚既野啦...就係從新辣過個兩條金線 / 黑線 / 紅線啦...頂, 點知, 都係唔得....
跟住...唉...都係算啦...當佢係一架淨係識著燈既巴士仔啦.........咁之後就裝返晒D野..但係唔係喎...條氣真係唔順...冇理由唔得喎...我每一步都冇做錯...點解要咁對我...
算啦, 睇多次頭燈跟住瞓啦...燈就著左...跟住手多多, 試下郁唔郁到左右丫, 丫, 點知郁到喎.....咁之後係度玩左一陣...之後就好好好好.......小心咁擺埋佢啦....

之前對呢架巴士既計劃,都係....算啦....唔攪....HEHE....
forgetmyla 發表於 2009-2-23 01:22:32 | 只看該作者
係唔係d轉向線焊得唔好@@?
唔好放棄@@ 其實你重想+d咩落去
我想聽你講, 加橙色燈上去 / 燈箱(頭尾) / 攪一攪個巴士轆佢...
forgetmyla 發表於 2009-2-23 12:37:05 | 只看該作者
換巴士軨有d難@@"
試下
將成個軸+軨  放入冰箱一陣
之後再拔佢出來@@+   (未試過只係唸到呢個方法)
巴士本身個前轆 睇來一定要開hole

車尾燈  可以將車殼燈位層油磨走,再係車殼入面加唔同色既玻璃紙係唔同既燈位
再用led係入面射。出面有晒指示燈,死火燈......

好...今晚又返去試下先...(但係我真係好驚又著唔到部車喎....)
pkkevojun 發表於 2009-2-23 22:55:39 | 只看該作者
原帖由 於 2009-2-23 01:16 發表

哎呀. 我都好想再整多D野係我架巴士仔度呀. 但係事原係我前晚駁完燈個晚...即刻入電試燈啦...嘩...著呀..(因為我成日都怕燒PCB)...好開心...可以瞓覺啦...但係當我擺架車仔落地下玩既時候...頂 ...

咁即係而家可以正常咁行啦....咁咪得囉~~~
巴士鈴真係成部車o既精華所在, 希望你可以成功啦~~~

唔好俾佢停啦, 整埋d燈啦~~~
matlc1234 發表於 2009-2-25 21:13:20 | 只看該作者
你可唔可以將架車放被我or幫我整架??我有好多bus仔
咪掛....我D手工. 嚇死人嫁...突然間唔識郁都夠膽死嫁....

你有咩巴士仔呀???
matlc1234 發表於 2009-2-27 13:03:38 | 只看該作者
same as you but have three buses....
三架都係中巴?有冇相呀?