RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: TRANSFORMERS
打印 上一主題 下一主題
收起左側

古董shuttle直昇機大返新

樓主| TRANSFORMERS 發表於 2009-4-1 01:00:54 | 只看該作者
因我打中文比較慢sorry!!
我見師兄你個主旋頭好似做左 d 0野...係唔係加固作用(re-inforcement)?
重有個粒起動匙個座又好似改過!
請指教!!!!
harrier8989 發表於 31/3/2009 20:46

指教就唔講得,分享吓啦
個粒起動匙個座只不過係換咗合金啤呤座(唔記得邊間廠出lu)
個主旋頭好似做左 d 0野...你係咪話呢個呀?

樓主| TRANSFORMERS 發表於 2009-4-1 01:19:06 | 只看該作者
唔知你睇唔睇到啲相呢?
有時upload啲相唔知點會黑咗!
Andrew168 發表於 2009-4-1 11:05:28 | 只看該作者
咁開心等番屋搵吓有冇影過自己部機d相先
kenl 發表於 2009-4-1 12:26:03 | 只看該作者
41# TRANSFORMERS

失兔用二枝橫軸頭,真經典,大機見唔小,呢隻真係未見過,有冇二十年呀個頭
 樓主| TRANSFORMERS 發表於 2009-4-1 14:17:42 | 只看該作者
41# TRANSFORMERS

失兔用二枝橫軸頭,真經典,大機見唔小,呢隻真係未見過,有冇二十年呀個頭
kenl 發表於 1/4/2009 12:26

二+年...冇都參唔多 ,大機玩3C係要用好定嫁!但係我呢個係當年啲副廠品超唔定 高低將問題set來set去都set唔到 都係高低將,所以咪靜係用中間嗰個合金囉......
avant90 發表於 2009-4-2 17:25:40 | 只看該作者
45# TRANSFORMERS

C Hing 試用現在的奖,應無問題.這个housing我都用過,但不要用來cup機,因我試過打尾通.
 樓主| TRANSFORMERS 發表於 2009-4-2 18:02:08 | 只看該作者
45# TRANSFORMERS

C Hing 試用現在的奖,應無問題.這个housing我都用過,但不要用來cup機,因我試過打尾通.
avant90 發表於 2/4/2009 17:25

係!!我就係試過打8字快小小都打尾通抄機 所以咪唔用支分開橫sub囉
zifu 發表於 2009-4-4 01:15:07 | 只看該作者
f4頭最好飛的
我現在還在用
pman 發表於 2009-4-4 10:37:46 | 只看該作者
15# TRANSFORMERS

C Hing,
小弟試過shuttle加 sub-tanks 油江飛16.5分鐘, 好come飛架!!!

各ching們, 會否攪個"失免"中青飛行活動?
harrier8989 發表於 2009-4-4 12:29:38 | 只看該作者
呢件0野十機年前貪佢靚仔買左...裝左上去都係有高低槳問題! 拆返落泥擺到今日...............:
kenl 發表於 2009-4-4 14:28:36 | 只看該作者
呢件0野十機年前貪佢靚仔買左...裝左上去都係有高低槳問題! 拆返落泥擺到今日...............:
harrier8989 發表於 2009-4-4 12:29

你用乜野槳先,高低槳唔關個頭事喎,呢種方式宜家佢90機仲用緊
harrier8989 發表於 2009-4-4 15:39:58 | 只看該作者
炭纖槳lo~~~用反原shuttle Z 個頭就冇事,家吓用shuttle plus 頭都冇事!!!你話奇唔奇~~~~
harrier8989 發表於 2009-4-4 15:43:10 | 只看該作者
我唸係因為佢冇橫 shaft 呱~~~~~~~ i really don't know what the problem it is!
小步 發表於 2009-4-5 12:52:56 | 只看該作者
同eagle 一樣 分開2條橫sub??
小步 發表於 2009-4-5 12:55:01 | 只看該作者
古董shuttle就更係用返啲古董153BB gyro好啦!!
TRANSFORMERS 發表於 2009-3-31 14:32

唔好睇少153bb, 呢隻野分分鐘好過而家o的電子 non-headlock gryo
唯一最大問題係,勁食電, 冇4000mah 比佢食真係好易出事
kenl 發表於 2009-4-5 16:57:54 | 只看該作者
55# 小步

有冇咁誇張呀,我以前飛失兔用153bb+四隻3001 都係用1500ma 充電,飛四個揮,一D都冇問題
阿昌 發表於 2009-4-5 23:09:40 | 只看該作者
唔好睇少153bb, 呢隻野分分鐘好過而家o的電子 non-headlock gryo
唯一最大問題係,勁食電, 冇4000mah 比佢食真係好易出事
小步 發表於 2009-4-5 12:55

係囉,十五年前我都係用原裝Futaba黃色一pack四粒2A size嘅接收電,用9201.9401同埋三隻3001都飛4~5個Flight啦!嗰陣時啲車仔電先係1800ma之嘛,去邊度揾啲4000mah嘅電呀師父!
小步 發表於 2009-4-6 05:27:03 | 只看該作者
陰影吧, 以前試過一次 冇電比佢轉 成架冇尾炒
之後用153bb 一定比夠電佢食.加上我懶到死.成日唔記得差電哇
 樓主| TRANSFORMERS 發表於 2009-4-6 09:56:19 | 只看該作者
陰影吧, 以前試過一次 冇電比佢轉 成架冇尾炒
之後用153bb 一定比夠電佢食.加上我懶到死.成日唔記得差電哇
小步 發表於 6/4/2009 05:27

我以前都試過一次飛咗2-3個Flight 冇電炒!
所以都轉咗用4粒1700mah車仔電low!
放機頭個CG超正!!
 樓主| TRANSFORMERS 發表於 2009-4-6 10:01:09 | 只看該作者
呢幾日連飛都唔得行所以整咗小小ja.....
開始SET機......