RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6114|回復: 45
打印 上一主題 下一主題
收起左側

GPM 海綿 tire

hc1309 發表於 2006-6-13 10:14:09 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
I would like to know if the GPM 海綿 tire for M 車 is ok if I use it at 灣仔橋底?

courel500 發表於 2006-6-13 11:09:26 | 只看該作者
灣仔橋底我唔知(因為未去過) , 只知如果係大窩口就 2-3 轉就無晒 ( M03 + 黑豬 ) , 因為我覺得 GPM 綿呔屬於較"林"
 樓主| hc1309 發表於 2006-6-13 11:15:27 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2006-6-13 11:09 AM 發表
灣仔橋底我唔知(因為未去過) , 只知如果係大窩口就 2-3 轉就無晒 ( M03 + 黑豬 ) , 因為我覺得 GPM 綿呔屬於較"林"

Thanks!
林 is suitable for 灣仔橋底!!
維園船王 發表於 2006-6-13 11:24:57 | 只看該作者
原帖由 hc1309 於 2006-6-13 11:15 發表

Thanks!
林 is suitable for 灣仔橋底!!

展藝有出比M車用既呔,我之前都有套..
but小心d楝.....
 樓主| hc1309 發表於 2006-6-13 11:27:28 | 只看該作者
原帖由 維園船王 於 2006-6-13 11:24 AM 發表

小心d楝??
courel500 發表於 2006-6-13 11:27:38 | 只看該作者
海綿呔好似除左GPM外 , X-Press 都好似有出過 ! X-Press D 鈴型仔 D 呀 ! 媽柱星鈴 !
gary 發表於 2006-6-13 11:29:32 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2006-6-13 11:27 發表
海綿呔好似除左GPM外 , X-Press 都好似有出過 ! X-Press D 鈴型仔 D 呀 ! 媽柱星鈴 !

但宜家唔多見啦~
gary 發表於 2006-6-13 11:30:46 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2006-6-13 11:09 發表

橋底一定要用綿呔先行到架~~
courel500 發表於 2006-6-13 11:31:20 | 只看該作者
智樂間唔中都見到 , 但係真係間唔中囉 !
 樓主| hc1309 發表於 2006-6-13 13:23:40 | 只看該作者
Thanks Brothers
雷公 發表於 2006-6-13 14:40:29 | 只看該作者
GPM海綿呔 HKD80﹐非常咬地﹐因為路面多油﹐所以玩極都無咩算耗﹐如果玩石屎地最好都係用TAMIYA TYPE A REINFORCED
 樓主| hc1309 發表於 2006-6-13 15:27:33 | 只看該作者
原帖由 雷公 於 2006-6-13 02:40 PM 發表
GPM海綿呔 HKD80﹐非常咬地﹐因為路面多油﹐所以玩極都無咩算耗﹐如果玩石屎地最好都係用TAMIYA TYPE A REINFORCED

yea! exactly.
I bought this one too just now.
thx brother for the photo
DieselEngine 發表於 2006-6-13 15:31:22 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 13/6/2006 11:09 AM 發表

好耐前用過一次果陣賣$120, 如果玩石屎地海棉會成忽"批"左出黎的......
但真的很咬地.
 樓主| hc1309 發表於 2006-6-13 15:35:52 | 只看該作者
原帖由 DieselEngine 於 2006-6-13 03:31 PM 發表

好耐前用過一次果陣賣$120, 如果玩石屎地海棉會成忽"批"左出黎的......
但真的很咬地.

wa~~
fyin 發表於 2006-6-23 10:20:50 | 只看該作者
新出的GPM海綿呔for m 車向橋底ok傢(記得要新出嗰隻呀,舊款唔掂架太硬),
另X-press 呔都唔掂,玩drift就可以.
兩款我都試過.
J 發表於 2006-6-23 10:28:07 | 只看該作者
原帖由 fyin 於 2006-6-23 10:20 發表
新出的GPM海綿呔for m 車向橋底ok傢(記得要新出嗰隻呀,舊款唔掂架太硬),
另X-press 呔都唔掂,玩drift就可以.
兩款我都試過.

fyin 兄你幾時會去橋底啊? 約埋丫?
小弟剛試過第一次橋底, 值得再去.
J 發表於 2006-6-23 10:32:56 | 只看該作者
原帖由 雷公 於 2006-6-13 14:40 發表

cool 雷公你都有玩... $80 / set or pair? 老展開我 $70 一對!
J 發表於 2006-6-23 10:34:20 | 只看該作者
原帖由 維園船王 於 2006-6-13 11:24 發表

船王, 點樣小心d揀?? 可唔可以講多兩句, thx!
samy 發表於 2006-6-23 11:04:46 | 只看該作者
原帖由 J 於 2006-6-23 10:34 發表

船王, 點樣小心d揀?? 可唔可以講多兩句, thx!

I GUESS YOU NEED TO MATCH BEFORE RUN, THAT MEANS YOU MAY BUY COUPLE SETS TO FIND OUT THE MOST MATCHING TYPES, JUST GUESS.....
J 發表於 2006-6-23 11:15:14 | 只看該作者
原帖由 samy 於 2006-6-23 11:04 發表

I GUESS YOU NEED TO MATCH BEFORE RUN, THAT MEANS YOU MAY BUY COUPLE SETS TO FIND OUT THE MOST MATCHING TYPES, JUST GUESS.....

hmmm match? u mean match the softness? thanks