RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3394|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問買一架直昇機有曬電子野!!有控!!大約要幾錢呀??

roy159951 發表於 2009-7-6 17:46:38 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問買一架直昇機有曬電子野!!有控!!大約要幾錢呀??
唔係要雙翼!!
請c兄幫下我解我我啦!!!
thx
alexserpent 發表於 2009-7-6 17:57:36 | 只看該作者
單槳,双槳?????????
 樓主| roy159951 發表於 2009-7-6 18:29:16 | 只看該作者
2# alexserpent

單槳機
TRANSFORMERS 發表於 2009-7-9 10:40:06 | 只看該作者
Big or small???
Andrew168 發表於 2009-7-9 10:59:56 | 只看該作者
固定 pitch 或 可變 pitch   ??
TRANSFORMERS 發表於 2009-7-9 12:56:16 | 只看該作者
如果係450级大約$5千幾,包以下嘅嘢(全新計)
控+接收-----Futaba 6EX 2.4G/DX6I 2.4G     約$1200
機-----ALIGN T-REX 450 SE GF                   約$1600
CCPM SERVO-----HITEC 65HB X3              約$460
Futaba 401 GYRO+101us 尾SERVO           約$1050
叉機+電                                                                        約$600
仲有D parts 同工具                                                  約$500

如果玩二手可以平約3份1

如果係250级大約$4千幾
控+接收-----Futaba 6EX 2.4G/DX6I 2.4G     約$1200
機-----ALIGN T-REX 250 SUPER COMBO      約$2500
叉機+電                                                                        約$530
仲有D parts 同工具                                                   約$300
byron.C 發表於 2009-7-9 13:55:36 | 只看該作者
tks ching

真係好有用..... 500 機又有無 list 呀?

同埋有無motor 同 esc ? 我早幾日 weigo 開倉買了部...500 ... 機架
TRANSFORMERS 發表於 2009-7-9 14:56:44 | 只看該作者

7# byron.C

我冇玩500機所以唔係好清楚.....
其實乜嘢機都好,來來去去都係嗰D 嘢控,機,電,叉機,工具同parts,只不過係買平定貴
我上面個list 只不過係比D 新人參考.......
冇一個list 係好定唔好嫁(因人而異,有錢就話平控唔好,冇錢就連6ex都話貴)
例如買支控6EX 就千幾蚊,同買支10C就要3千幾都唔同啦
但我所知500唔係好arm 新人玩囉(因為parts 太貴啦)
250同450都包原裝亞拓motor 同esc
NINEDOWN 發表於 2009-7-9 16:33:23 | 只看該作者
6仔問題  係功能真係唔得 6I 都唔得   新手list 算OK    BUT...............
TRANSFORMERS 發表於 2009-7-9 18:35:00 | 只看該作者

我都知6仔嘅功能唔係好得同買6仔喺第時一定會升級,所以個人主張新手玩二手控(6EXHP 約$500)
到第時換控嘅時候都冇咁"肉尺"
但係點都好過嗰D 所為千幾蚊嘅450套裝機吖
patshiu 發表於 2009-7-9 21:10:42 | 只看該作者
我都係新手.. 己買
1 SPORT SUPER COMBO (定了)
2 Esx7
3 charger B6
4 ball 夾
5 學飛架
6 PITCH GAUGE

XTR SIM 中

尚欠什麼..請指教
TRANSFORMERS 發表於 2009-7-10 10:27:37 | 只看該作者
尚欠..........電
patshiu 發表於 2009-7-10 23:42:17 | 只看該作者
尚欠..........電
TRANSFORMERS 發表於 2009-7-10 10:27

normally buy how many pack??
cash 發表於 2009-7-11 00:09:52 | 只看該作者
about 4 pack (個人意見)
TRANSFORMERS 發表於 2009-7-11 08:29:25 | 只看該作者

最少要有4 pack
自己練習就8 pack 到啦
出去"聚會"6 pack 都有多,因為吹水同學嘢仲多過飛
所以一般6-8 pack 就最OK
仲有尚欠Parts 買定D 包冇錯
例如:槳,橫濕,直濕,尾橫濕,尾通,尾槳,腳架
patshiu 發表於 2009-7-11 16:40:38 | 只看該作者
謝謝各機友

如 B6 + circut board 是否可同時叉2pack
係咪要2pack 由新開始一齊叉
TRANSFORMERS 發表於 2009-7-11 19:00:46 | 只看該作者
如果你部叉機係可以叉到6 cell 電,咁咪可以叉2 pack 3 cell 電囉
不過你要買條分叉線將6cell 分開為3 cell + 3 cell,咁就OK
patshiu 發表於 2009-7-11 19:06:48 | 只看該作者
唔該晒 Transformers

第時Set機再請教
TRANSFORMERS 發表於 2009-7-11 20:04:50 | 只看該作者
18# patshiu

唔洗唔該
wing3pks 發表於 2009-7-19 02:35:56 | 只看該作者
我都係新手.. 己買
1 SPORT SUPER COMBO (定了)
2 Esx7
3 charger B6
4 ball 夾
5 學飛架
6 PITCH GAUGE

XTR SIM 中

尚欠什麼..請指教
patshiu 發表於 9-7-2009 09:10 PM

請問你架450 sport 係邊道訂同幾錢ar?
我都諗住買返架