RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1696|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手一問(模擬器)

mark16 發表於 2009-7-9 11:43:25 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我係想學玩油機既!想學咗模擬器先!不過我屋企部電腦係行Vista 架!所以想問?

1. 有邊種模擬器啱Vista 裝呢?安裝會複雜嗎?
2. 對電腦速度要求高嗎?(我部係HP 普通廠機咋!)
3. 價錢係幾多呢?

唔該晒!!!
TRANSFORMERS 發表於 2009-7-9 12:10:49 | 只看該作者
我自己用REFLEX ,Vista 用冇問提仲唔洗裝tim,$300樓下,自己要有控
不過E 家市面上可以買到嘅模擬器大多數都係老返........
 樓主| mark16 發表於 2009-7-10 11:51:28 | 只看該作者

師兄:
控我有啦(X-3810) !咁嗰模擬器係咪週圍有得買?會好難安裝嗎?唔該!!!
TRANSFORMERS 發表於 2009-7-10 12:06:27 | 只看該作者
以REFLEX為例,XP好易安裝,Vista唔洗裝copy 落部機就可以玩
其實一套模擬器主要係條電腦線,嗰程式係可以Download
條電腦線可以去旺角廣華街現X買
正版 Reflex 5.03 Download Link
http://www.simwerk.de/cms/index. ... tid=1%3Alatest-news
 樓主| mark16 發表於 2009-7-10 13:46:22 | 只看該作者
以REFLEX為例,XP好易安裝,Vista唔洗裝copy 落部機就可以玩
http://www.simwerk.de/cm ...
TRANSFORMERS 發表於 2009-7-10 12:06

師兄:
電腦線我都有啦!咁係咪去Download 後就試玩得啦?同埋!嗰控駛唔駛設定啲嘢架?唔該!
TRANSFORMERS 發表於 2009-7-10 14:44:58 | 只看該作者
係!!正常嚟講Download 咗就玩得.....
因為你個控係"PCM" 要改設定為"PPM"就應該冇問提
 樓主| mark16 發表於 2009-7-10 14:57:37 | 只看該作者
係!!正常嚟講Download 咗就玩得.....
因為你個控係"PCM" 要改設定為"PPM"就應該冇問提
TRANSFORMERS 發表於 2009-7-10 14:44

師兄:
我真係唔識點樣設定!師兄你可以係電話度教我嗎?唔該!!!
(ps .我先留電話俾你,如果你係唔OK 既!我亦都十分唔該晒你既!謝謝!)
Akito 發表於 2009-7-15 19:37:36 | 只看該作者
http://www.simwerk.de/cm ...
TRANSFORMERS 發表於 2009-7-10 12:06

想問下條cable正常有幾錢~?
我去某舖問過價錢話要$400
$380 for解碼器,$20for cable經解碼器入電腦.
我個控係futaba 6EX.
個解碼器係o米必須?
呢D野應該software可以做倒喔~!
TRANSFORMERS 發表於 2009-7-15 20:42:30 | 只看該作者
8# Akito

4百蚊 .......師兄你有冇比人昆呀
我啱啱去旺角見到成套都係$2XX 咋喎(有所有線同software)......
個解碼器係必須嫁software 係做唔倒
Akito 發表於 2009-7-15 21:19:21 | 只看該作者
8# Akito
4百蚊 .......師兄你有冇比人昆呀
我啱啱去旺角見到成套都係$2XX 咋喎(有所有線同software)......
個解碼器係必須嫁software 係做唔倒
TRANSFORMERS 發表於 2009-7-15 20:42

我都係問價姐......
覺得價錢有D奇怪,無買到.
再上來請教下各位網友嘛~!
你話$2xx旺角邊度見~?
pm話我知,thanks~!
wing3pks 發表於 2009-7-18 09:47:31 | 只看該作者
如果只係買條線幾錢ar?
因為我有隻e-sky ppm 控用唔用到ar?
sfdo 發表於 2009-7-18 21:38:13 | 只看該作者
11# wing3pks

e-sky ppm 可以。總之有插頭插得入就得。
zifu 發表於 2009-7-18 23:30:54 | 只看該作者
想問下條cable正常有幾錢~?
我去某舖問過價錢話要$400
$380 for解碼器,$20for cable經解碼器入電腦.
我個控係futaba 6EX.
個解碼器係o米必須?
呢D野應該software可以做倒喔~!
Akito 發表於 2009-7-15 19:37

哇...哇...哇...哇...哇...哇...
斬完一件又一件

正價. 華強北..70人仔  ..包k保