RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: RCwing
打印 上一主題 下一主題
收起左側

返新後ACO油車場

BB~ 發表於 2009-8-4 00:10:42 | 只看該作者

其實華哥見我抄車後好DOWN,所以安慰一下我呢個新手.
好想快D再去玩獲勁呀,I MISS ACO SO MUCH

呢個場,可能係最好的油車場
supertenchung 發表於 2009-8-4 01:13:27 | 只看該作者
any C hing advise the non-peak hour of ACO? I am only new hand, don't want to congest the track! Say Monday morning?
lkwmic 發表於 2009-8-4 01:30:34 | 只看該作者
個場在那裡?
油車新手 發表於 2009-8-4 03:34:44 | 只看該作者
個場太大lu
sdan321 發表於 2009-8-4 04:06:05 | 只看該作者
出直路要估,直路平面距離,直路車與車之間距離都要估估吖,但啲彎好正,好玩
車仔同學會 發表於 2009-8-4 09:20:02 | 只看該作者
上個星期一條友第一次入ACO呢個油車樂土,好正 ,場主"華哥"好NICE,好照顧我呢個新客新手 .
個場真係太好玩,引人入勝,結果我太心急直路尾大回環之後的連續灣位直指抄車,KO了底版,好在已玩到尾昇,華哥問 ...
BB~ 發表於 2009-8-3 23:46

要做時間都唔容易...
yikl 發表於 2009-8-4 09:33:50 | 只看該作者
[quote]上個星期一條友第一次入ACO呢個油車樂土,好正 ,場主"華哥"好NICE,好照顧我呢個新客新手 .
個場真係太好玩,引人入勝,結果我太心急直路尾大回環之後的連續灣位直指抄車,KO了底版,好在已玩到尾昇,華哥問 ...
BB~ 發表於 2009-8-3 23:46

Which day did you go last time?  I am new hand so want to find a time with fewer ppl to start practice.
stanley_wwy 發表於 2009-8-4 11:17:22 | 只看該作者

手車慢又唔讓快車先會俾人射架啫 
stanley_wwy 發表於 2009-8-4 11:18:53 | 只看該作者
其實華哥見我抄車後好DOWN,所以安慰一下我呢個新手.
好想快D再去玩獲勁呀,I MISS ACO SO MUCH

呢個場,可能係最好的油車場
BB~ 發表於 2009-8-4 00:10

BB 兄,雖然真係好玩,小心人地話你做媒賣廣告呀 
BB~ 發表於 2009-8-4 11:36:10 | 只看該作者
28# yikl

我上個月29號星期三去玩的,到場時都有唔小師兄在場,1/8又有1/10又有,相信當中唔小是現役車手.
其實你唔需要太擔心太多師兄在場,因為條跑道都幾闊,我只己就會見到其他車快追到自己時找外灣位讓車,如持續有快車追上我就崖到車手台入pit避一避.
其實我都試過在另一個車場玩電車時被個冇品師兄話過,佢問話我呢隻是灣來的,你走直線呀?我只好即時say say sorry,我冇心的.
"面是人地俾的,假是自己掉的",一個真正的車手必需要有一個重要元素,就是:品
BB~ 發表於 2009-8-4 11:48:20 | 只看該作者
BB 兄,雖然真係好玩,小心人地話你做媒賣廣告呀 
stanley_wwy 發表於 2009-8-4 11:18

知道知道,講講個場唔好的地方先:地點方面都幾唔就腳(如果唔係自己開車的話出入都幾大獲),入村條路又爛又窄又遠,冇可能步行入村,指示版唔夠清晰,得一支風槍唔夠用, 個場真係太大,直路頭尾眼力小d都攪唔掂.仲有好多位置手機都收唔到.
哈哈,希望華哥唔知我係邊個啦
BT 發表於 2009-8-4 12:38:58 | 只看該作者
手車慢又唔讓快車先會俾人射架啫 
stanley_wwy 發表於 2009-8-4 11:17

手車慢會俾人射,唔好嚇親D C Hing wor ,ACO入面拍車就有.射人少之又小
stanley_wwy 發表於 2009-8-4 12:39:03 | 只看該作者
知道知道,講講個場唔好的地方先:地點方面都幾唔就腳(如果唔係自己開車的話出入都幾大獲),入村條路又爛又窄又遠,冇可能步行入村,指示版唔夠清晰,得一支風槍唔夠用, 個場真係太大,直路頭尾眼力小d都攪唔掂.仲有好多 ...
BB~ 發表於 2009-8-4 11:48

上星期三, 底板都ko, 應該冇幾多個掛....又會唔知囉...haha

講少..
yikl 發表於 2009-8-4 13:04:15 | 只看該作者
28# yikl

我上個月29號星期三去玩的,到場時都有唔小師兄在場,1/8又有1/10又有,相信當中唔小是現役車手.
其實你唔需要太擔心太多師兄在場,因為條跑道都幾闊,我只己就會見到其他車快追到自己時找外灣位讓車,如持 ...
BB~ 發表於 2009-8-4 11:36

唔該晒。我想有好多好似我咁様既新手想找個場practice下、但遇到有的有”品”高手話”左”車搞到的新手唔敢去車場、但唔去場實習又点会揸得好呢?所以去的少人去的時間会好的亦都希望各大師兄遇到我地的新手高抬貴手者 
yikl 發表於 2009-8-4 13:38:56 | 只看該作者
知道知道,講講個場唔好的地方先:地點方面都幾唔就腳(如果唔係自己開車的話出入都幾大獲),入村條路又爛又窄又遠,冇可能步行入村,指示版唔夠清晰,得一支風槍唔夠用, 個場真係太大,直路頭尾眼力小d都攪唔掂.仲有好多 ...
BB~ 發表於 2009-8-4 11:48

我没有車要做歩兵都幾遠最快都系粉嶺轉的士但羅住袋野都幾糸野
HKSZero 發表於 2009-8-4 13:58:00 | 只看該作者
我没有車要做歩兵都幾遠最快都系粉嶺轉的士但羅住袋野都幾糸野
yikl 發表於 2009-8-4 13:38

唔想一袋二袋
租用儲物櫃(大) HKD 200/ 3個月 , (小)HKD 100/ 3個月
凡購月費者,當月可免費使用儲物櫃。
HKSZero 發表於 2009-8-4 14:00:59 | 只看該作者
唔該晒。我想有好多好似我咁様既新手想找個場practice下、但遇到有的有”品”高手話”左”車搞到的新手唔敢去車場、但唔去場實習又点会揸得好呢?所以去的少人去的時間会好的亦都 ...
yikl 發表於 2009-8-4 13:04

場內d高手見到新手架車有問題都主動幫手.
包你入幾次新手都變高手
st_kuen 發表於 2009-8-4 14:18:35 | 只看該作者
'非贊助=HK$120
贊助=HK$80(差價夠搭的士 )'

If I bring both NT-1 & 3R to play, Then what is the Entrance fee?
st_kuen 發表於 2009-8-4 14:23:49 | 只看該作者
If I drive here, any parking fee require for private car?
Thanks!
yikl 發表於 2009-8-4 14:32:01 | 只看該作者
場內d高手見到新手架車有問題都主動幫手.
包你入幾次新手都變高手
HKSZero 發表於 2009-8-4 14:00

好下次去試下先多謝師兄指点