RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4502|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

KDS450SV

fire1314 發表於 2009-9-1 10:49:39 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問有冇人識呢隻牌子的直电机, 效果如何?
http://www.hkgulang.com/
小步 發表於 2009-9-1 11:35:52 | 只看該作者
 樓主| fire1314 發表於 2009-9-1 18:25:11 | 只看該作者
請問你在那裏玩, 可否一起研究...
zifu 發表於 2009-9-1 22:31:19 | 只看該作者
不錯的450機
fa36 發表於 2009-9-2 00:11:36 | 只看該作者
少零件平買貴玩,新手都中吾少焦,我以前都交吾少學費買平機,要玩都玩亞拓老翻,零件平又齊
zifu 發表於 2009-9-2 10:24:24 | 只看該作者
小步 發表於 2009-9-2 14:09:38 | 只看該作者
呢架野我又唔明咩叫零件少,咩叫貴買平玩
80% 450se 通用,不過我想問, 450se 呢個old design 好咩???
sv機身設計比以前好n陪, 鋁合金servomount ,不用好似以前舊版換servo換到想喊,
走線十分happy,單齒皮帶效能比以前o的高,motor mount 隨時可前後調整,甩motor又方便
低尾管3D 比以前穩定,橫主軸450 v2 通用,
跟機套K6X so far 係我見咁多套平價國產遙控最穩定o既一套
自己做過白老鼠用架心愛o既sceadu op 用呢套遙控去飛到差唔多300米遠以外一o的事都冇
發射功率為少有o既 100mw 但有ce , KDS800呢野gryo 用隻好servo跟佢鎖尾性能拍得用401
其實做3d 仲鎖得好過401, 係角速度沒有futaba 的細緻,不過以4份1不同o既價錢仲可以有咩投訴?
架機由全新到而家都比我操左過300個freight , 沒見到有咩大損秏,唔好下下同飛越o的材料去比
得個平字,飛飛下可以成個尾波箱分體o既.
2千零蚊 一套咩都比哂你 ,除左係個尾servo 要換之外. 你仲想點
車仔街大把千到尾o既山寨450到手飛得, 係米真係飛得有膽出來比一比

現今大陸廠o既山寨機手數都有8至12家, 有o的直情係用番上番上番都夠膽死.連正廠料做版都懶
但真係用心去重新設計同改良,以及用料上有良心o既, 不到3家

而真真正正想去開發自己品牌o既 ,除左walkera , 就同kds了..
但walkera 到今日來說,都係funfly 機為主, 真係要砍,生唔好講性能, 炒多2次 睇你華記o的機仲有冇得整
而鑊記之前o既電子野, 真係鑊鑊新鮮鑊鑊金係人都知, 而家先叫見得下人咋
但佢o的遙控設備,講身 近近到都ok ,玩遠野就~~~~~~~
sfdo 發表於 2009-9-2 21:54:00 | 只看該作者

7# 小步

都幾吸引喎 ,二千幾蚊就有架 RTF 450 機。
-----------
不過我已經買了平 450 了 ,係老翻 450 SE o既膠機。換servo 真係換到想喊 (servo 要由入面裝,都唔知為乜.. ),所以都有興趣日後試呢隻新野。
 樓主| fire1314 發表於 2009-9-2 23:26:09 | 只看該作者
零件不用擔心, 旺角及長沙灣大把, 又平又正......首推此機適合初學者
zifu 發表於 2009-9-3 01:01:22 | 只看該作者
零件不用擔心, 旺角及長沙灣大把, 又平又正......首推此機適合初學者
fire1314 發表於 2009-9-2 23:26

fa36 發表於 2009-9-3 01:37:06 | 只看該作者
又系商人買野,自我推介
小步 發表於 2009-9-3 01:52:59 | 只看該作者
又係開個新account 係到搞搞震
講事實o者, 有point 咪拿出來講羅
zifu 賣野o者又唔係我賣
WOVT 發表於 2009-9-3 08:02:27 | 只看該作者
同大家分享一下, 昨天買了KDS 450S膠版套機, $1400有找我以前都有玩亞拓機及用futaba 2.4G控, 因金融海嘯下賣了所有器材。但現在又手痕想飛吓簡單航線所以買了架膠版KDS。回家check機後覺得膠版造工一般, 尾servo用普通的9g servo 鎖尾能力不太好(一定要換)否則初學者好難hold得往部機。個控外型就同6仔一樣可自由轉mode 1 or 2, 但個螢幕顯示的功能名稱真是要一邊睇說明書先明白, 無帶說明書想調校吓都好難攪。今早飛了5排電發覺架機都幾穩定(除了條尾之外), 另個motor飛了2排電之後就辣手, esc温度則暖手。所以我覺得如不想太花錢又想放下機, 這機直是一個幾好的選擇。主要零件可以用Tarot的 450C就可以用晒。最後還包一排2200mah 15C電給你練習。因本人不慬飛3D, 所以不知450S這機能否升任。
zifu 發表於 2009-9-3 10:08:32 | 只看該作者
同大家分享一下, 昨天買了KDS 450S膠版套機, $1400有找我以前都有玩亞拓機及用futaba 2.4G控, 因金融海嘯下賣了所有器材。但現在又手痕想飛吓簡單航線所以買了架膠版KDS。回家check機後覺得膠版造工一般, 尾se ...
WOVT 發表於 2009-9-3 08:02

叫左你買今屬版啦,摩打不同,只貴小小..
WOVT 發表於 2009-9-3 18:36:08 | 只看該作者
我覺得架KDS 450s改了個尾servo已經好正, 到冬天個motor就不熱
小步 發表於 2009-9-3 23:39:57 | 只看該作者

膠版 o既motor 係差少少, 一分錢一分貨
今日我隻sv飛左6排電 motor 都唔熱 ,力量都不錯
下次換kds 3650kv 再試

改左 平衡翼, 尾是3688HB @0.05sec  橫take一排電 都唔走尾
順手今日試埋隻sm-s3471 嘩.....真係爽到震

等同廠家談好拿o的返來比大家試
zifu 發表於 2009-9-16 23:53:32 | 只看該作者

小步,這台機是我給你在國內推銷的,不是給你玩的,快點改回完裝賣出去,還有零件,一齊還錢給我,已經一個多月了..
現在你的電話又停用了,要我找人去找你嗎..
恆.com 發表於 2009-9-17 00:02:35 | 只看該作者
尼D事都唔知第幾次羅
zifu 發表於 2009-10-3 00:52:36 | 只看該作者
小步,這台機是我給你在國內推銷的,不是給你玩的,快點改回完裝賣出去,還有零件,一齊還錢給我,已經一個多月了..
現在你的電話又停用了,要我找人去找你嗎..

zifu 發表於 2009-9-16 23:53

又一個月了,這樣逃避是否不想還錢給我,要我去沙灣找你嗎?
touch-9 發表於 2009-10-3 10:15:04 | 只看該作者
追到去沙灣