RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 比利羊
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想買進階電直!

Akito 發表於 2009-9-11 00:44:54 | 只看該作者

翻大陸買連車費+飲食都唔使o甘既價錢......
如果係正版就無也好講,叫佢拿出來睇下,得個膠袋入住個模擬器既就幾乎肯定係內地D 4合1模擬器.
skyfong 發表於 2009-9-11 01:36:09 | 只看該作者
翻大陸買連車費+飲食都唔使o甘既價錢......
如果係正版就無也好講,叫佢拿出來睇下,得個膠袋入住個模擬器既就幾乎肯定係內地D 4合1模擬器.
Akito 發表於 2009-9-11 00:44

我自己就未玩過模擬器

但如果要我洗450買個模擬器對住部電腦玩,不如留番黎買多d part,直昇機呢樣野有邊個玩既時候未炒

可況呢d fp機,如果炒既時候識收油,基本上都好難炒壞
小步 發表於 2009-9-11 14:45:53 | 只看該作者
個o的玩具機點可以同450 去比呢
要是新手上450 不玩sim 真係自己羅苦黎辛
唔係話炒機平與貴問題,而係 一飛不用10秒就收工返屋企幾冇引~
至於fp 機真係唔係咁易飛, 當然fp我熟到可想單手接機單手掉出去就飛都得
但對於沒有功底o既人就好辛苦了,由其係 離地不足轉速不高groud effect 很大之時.
同時都係新手學hold 最大之問題
以前450仲係好貴o既年代, fp 有著殺傷力少, 相對零件便宜先多人玩
而家fp 都冇哂support了.想買對fp 木槳都難.仲考慮呢o的機做乜
如果係 4#3b 個類更不是新手機, 炒到散都未hold到機, 仲辛苦做乜先?
機幾時都係越大越易飛. 玩下o的玩具機funny fly沒問題,但唔好花太多精神上腦.浪費時間浪費錢
Jazz_Wan 發表於 2009-11-4 03:56:56 | 只看該作者
4#係walkera出既4ch fp機,無咩野要set,而且都算幾定,岩入門玩,不過市面好似唔見再有得賣,你可以上d online shop搵下

如果相想係kws買到既話可以試下walkera新出既CB180(我係現代見到有),會仲定d,不過因為 ...
skyfong 發表於 2009-9-8 23:14

我都係超超超新手, 我要求只係架機識定定地慢慢地咁飛, 咩野款先識合我呢?cb180係咪會岩我既要求呢?
單將, 雙將, fp,係咩來架?
Jazz_Wan 發表於 2009-11-4 23:19:02 | 只看該作者
有冇人解答我既問題呀
cf2468 發表於 2009-11-5 10:33:28 | 只看該作者
順便問問係其他直昇機討論區睇到有隻sim叫"phoenix 2.5" 聽講畫面像真背景漂亮,請問那裡可以購買?
我未有接電腦的線, 是不是買接線及買個6ch控就玩得?
如買DX6i 控,盒內會唔會有埋接電腦的USB線? 套軟件大約多少錢呢? thanks!
Chibi 發表於 2009-11-5 10:38:25 | 只看該作者
呀司徒師傅, 我玩開直升機的, 我同事見我玩得好過引, 就係SSP買架3ch玩, 玩一排, 跟住就買了CB180Q橙色海豚, 回家後電就玩, 但每一次升起離地面不超過6吋及不超過3秒, 一排電都未玩哂就KO, 轆仔爛哂, 個橙色海豚殼裂開左, 仲有一隻Servo掃牙添, 之後無晒心機玩放低左兩個星期, 後尾我同佢一齊上深圳買翻d零件,仲跟手買套XTR sim 模擬器返屋企練, 而家先至重拾翻d興趣咋....!!!
你想玩先玩華記Lama2 雙漿機仔先, 到你玩到分清方向唔炒機先諗其他野, 至於fp, cp, 單漿, 雙漿的分別, 討論區己經有好多記載, 自己慢慢睇啦!!!
Jazz_Wan 發表於 2009-11-5 12:42:06 | 只看該作者
THX, 我捉鬼就叻姐, rc真係唔夠你班後生黎
弘少 發表於 2009-11-5 14:33:45 | 只看該作者
咁玩過LAMA應該玩乜?