RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: D1仔
打印 上一主題 下一主題
收起左側

溝女戰車 YOKOMO HKS IS 220R

樓主| D1仔 發表於 2006-1-14 15:56:03 | 只看該作者
原帖由 hkopium 於 2006-1-14 15:38 發表

你現在會 左右重量唔 balance, 可能出現大細灣... etc. 當然, 可以用架車 (i.e. shocks) 遷就番. 但仲煩過換電池箱位.

放係前頭多一個好處, 車頭重D, drifting 會好D, 易拋尾 D. 我估.

我每邊都有一個電箱架...不過一過係黑色所以影得唔清楚
你話車頭重D. drifting 會好D.咁係咪應該將電箱移前d呢~
 樓主| D1仔 發表於 2006-1-14 15:56:55 | 只看該作者
原帖由 hkopium 於 2006-1-14 15:32 發表

我有同感

架單車好似幾 pro 下.

架單車好普通架~
DC-5 發表於 2006-1-14 17:13:59 | 只看該作者
原帖由 B仔 於 2006-1-14 15:28 發表

咁幾時整番部玩吓呢?

我等lee部三木竜二選手
Bloodyhell 發表於 2006-1-14 17:31:20 | 只看該作者
looking good.
 樓主| D1仔 發表於 2006-1-14 17:48:15 | 只看該作者
原帖由 DC-5 於 2006-1-14 17:13 發表

我等lee部三木竜二選手

登錄/註冊後可看大圖

遲D仲出D靚D喎~
架JZX100好靚牙
mikewu 發表於 2006-1-15 11:26:51 | 只看該作者
Why do you call it "溝女戰車"???  Do you actually 溝女 with this?  Can you introduce some of these girls to me......  
 樓主| D1仔 發表於 2006-1-15 12:58:30 | 只看該作者
原帖由 mikewu 於 2006-1-15 11:26 發表
Why do you call it "溝女戰車"???  Do you actually 溝女 with this?  Can you introduce some of these girls to me......  

唔係牙.之不過我每次我落親街放都會有d靚姐姐係到睇我玩姐~
 樓主| D1仔 發表於 2006-1-15 13:22:20 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

我其他車殼
hkopium 發表於 2006-1-15 13:31:56 | 只看該作者
原帖由 D1仔 於 2006-1-15 12:58 發表

唔係牙.之不過我每次我落親街放都會有d靚姐姐係到睇我玩姐~

唔係呀嗎!? 有靚姐姐係到睇?! 兄弟們, 下次 Drift Party 去天水围羅!!! 如果到時無靚姐姐出現, 我地捉住 D1仔要佢扮靚姐姐

其實 last night drift party, 都有好多人係樹睇, 不過唔覺有靚姐姐...

樓主| D1仔 發表於 2006-1-15 15:03:43 | 只看該作者
原帖由 hkopium 於 2006-1-15 13:31 發表

唔係呀嗎!? 有靚姐姐係到睇?! 兄弟們, 下次 Drift Party 去天水围羅!!! 如果到時無靚姐姐出現, 我地捉住 D1仔要佢扮靚姐姐

其實 last night drift party, 都有好多人係樹睇, 不過唔覺有靚姐姐. ...

如果冇靚姐姐我咪死緊
其實天水圍好似好少人玩DRIFT..特別係我個屋村....直程冇人玩車咁
所以咪有D姐姐係度睇下囉小朋友都有架....又冇埸岩玩DRIFT~一個人玩真係好悶架

Edde 發表於 2006-1-15 21:23:29 | 只看該作者
原帖由 D1仔 於 2006-1-14 00:30 發表

我係咁樣駁架.咁樣駁好重牙~
不過我貪佢d燈可以好似D1咁閃下閃

2個電箱+4粒電,我估都幾重,我的方法是從摩打取電推6粒燈,可減不少重量,
但當我玩完2至3排電後,d燈都識停地閃下閃,我估是摩打有回留電,遲吓攪攪去,
重有牙,4部車都咁型,溝唔少女啦,
後生仔,女當然要溝,但點可以唔去大皮drift party
 樓主| D1仔 發表於 2006-1-15 22:52:30 | 只看該作者
原帖由 Edde 於 2006-1-15 21:23 發表

重有牙,4部車都咁型,溝唔少女啦,
後生仔,女當 ...

唔好咁講..邊溝到女啦~
如果下次drift party地點近既話我一定去牙
睇到你地d post 一定玩得好開心啦