RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2538|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

最近買既3ch gyro video

WallaceNg 發表於 2009-12-8 14:05:34 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
falcon V 有gyro
睇片~~~
http://www.youtube.com/watch?v=DjQydw2KZIQ
因為無咩電,所以飛得唔係好定
kslee30 發表於 2009-12-8 14:15:37 | 只看該作者
1# WallaceNg

嘩! 好正呀, 勁鐘意呀.......你間屋。
KalvinChan 發表於 2009-12-8 17:16:28 | 只看該作者
kslee30 發表於 2009-12-9 18:55:42 | 只看該作者
唔好介意, Wallace兄, 我講講你部機既缺點。
呢部Falcon V, 缺點係 :
(1) 轉彎時係一節一節咁轉, 唔圓滑, 唔細緻, 其他機好很多
(2) 此機損壞率頗高, 因為台灣網友說直升機店都紛紛退貨, 不賣Falcon V, 就是因為損壞換機率高

你不妨買下其他Gyro機試一試丫, 大部份都比Falcon V要好, 更加有趣味。
 樓主| WallaceNg 發表於 2009-12-12 07:32:31 | 只看該作者
唔好介意, Wallace兄, 我講講你部機既缺點。
呢部Falcon V, 缺點係 :
(1) 轉彎時係一節一節咁轉, 唔圓滑, 唔細緻, 其他機好很多
(2) 此機損壞率頗高, 因為台灣網友說直升機店都紛紛退貨, 不賣Falcon V, 就是因為損 ...
kslee30 發表於 2009-12-9 03:55

這問一節節既意思即係點?係咪唔夠線性既意思?
我(站)時覺得我這部機問題不大,只係有d飄
而損壞率方面唔洗擔心,因為我呢部3年內有咩問題都可以換
唯一呢部機既唔同之處係控上油門唔會自己彈番落黎
kslee30 發表於 2009-12-12 09:03:37 | 只看該作者
這問一節節既意思即係點?係咪唔夠線性既意思?
我(站)時覺得我這部機問題不大,只係有d飄
而損壞率方面唔洗擔心,因為我呢部3年內有咩問題都可以換
唯一呢部機既唔同之處係控上油門唔會自己彈番落黎
WallaceNg 發表於 2009-12-12 07:32

是的, 右控桿很輕微很輕微的移一點點, 機體已經轉向30~45度。
摔壞則不會, 網上的說法是, 主要是線路板故障。

左控桿不自動回彈的設計應該問題不大, 其實只有3動機才有回彈, 給小朋友玩較安全。
4動以上的機不會有回彈裝置, 因為廠商認為一般情況不會有人買4動機給小朋友。

只要用家覺得好玩就是好機, 百多元, 有這麼多樂趣, 相當值得。
Falcon V最好的是外形, 很不錯。
 樓主| WallaceNg 發表於 2009-12-12 09:22:19 | 只看該作者
是的, 右控桿很輕微很輕微的移一點點, 機體已經轉向30~45度。
摔壞則不會, 網上的說法是, 主要是線路板故障。

左控桿不自動回彈的設計應該問題不大, 其實只有3動機才有回彈, 給小朋友玩較安全。
4動以上的機 ...
kslee30 發表於 2009-12-11 18:03

無錯, 轉向時佢動作的確太大, 要慢轉就要隻手推得好少好少
無回彈只係習慣問既,不過油門線性方面,係無一個位可以令部停係空中, 始終會有少少上升或下降
我幾滿意成部機夠細又用金屬
kslee30 發表於 2009-12-12 16:17:16 | 只看該作者
無錯, 轉向時佢動作的確太大, 要慢轉就要隻手推得好少好少
無回彈只係習慣問既,不過油門線性方面,係無一個位可以令部停係空中, 始終會有少少上升或下降
我幾滿意成部機夠細又用金屬
WallaceNg 發表於 2009-12-12 09:22

是呀, 我忘記了, 油門升降同樣是一節一節的, 不能細緻順滑, 即是不能線性。
我想, 如果你買多一部恒龍3860-10(新批次改稱力士幻影6010), 你會喜出望外, 尤其是黑色那部。

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| WallaceNg 發表於 2009-12-12 16:34:22 | 只看該作者
是呀, 我忘記了, 油門升降同樣是一節一節的, 不能細緻順滑, 即是不能線性。
我想, 如果你買多一部恒龍3860-10(新批次改稱力士幻影6010), 你會喜出望外, 尤其是黑色那部。

http://i763.photobucket.com/album ...
kslee30 發表於 2009-12-12 01:17

嗯 我都睇過你呢部  覺得機身真係好靚仔
snipertat 發表於 2009-12-15 14:18:42 | 只看該作者
今日我都買左架幻影6010黎初學玩下...幾定喎...

之後多口問左句...架solo pro II就到鴨記..
一間話下星期..$790
肥佬就話鋁盒2电一充就$700(不過唔知幾時到)
紙盒一電就$600