RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2241|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TREX 450 好唔好呢?

ringoringo 發表於 2010-1-13 11:48:09 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
HELLO
我想學玩TREX 450, 不過我都想知大概要幾多錢?
大陸假野TREX我就唔啦, 驚買了完又差咁D. 不如學D好D, 學得唔好只可以賴自己

我有玩開004, OK LA, 但係我唔多識SET機同整機, 所以有次撞咗之後就無乜玩, 雖然已經整番好.
玩SIM, XTR非常熟, 用以前LAMA仔個控玩, 已經玩埋飛機, 都好鬼熟架啦.

咁多位, 不過TREX450加之後整機補品都唔平, 我好驚到玩O個陣時不停撞, 又整唔番就失去信心, 大家話好唔好買WALKERA D 單槳玩到熟先呢? 好似WALKERA而家D單槳比起004定好多, 大家指教下.
Andrew168 發表於 2010-1-13 12:38:36 | 只看該作者

好簡單, 三選一, trex 450 /  beam e4 / tarot 450

align trex 450  信心保證, 要後加 options, 比較好
beam e4  高品質保證, 唔洗改, 好得
tarot 450  要改尾 options 先得
platolau 發表於 2010-1-13 13:06:03 | 只看該作者
what is the cost of  beam e4 ?
joecheung 發表於 2010-1-13 13:29:34 | 只看該作者
新手玩機,有好多野問,跟住同你一齊玩果位師兄,佢玩邊部你就玩邊部,每部機各有長短,而家玩450真係岩時候,平、靚、正。004果d真係小朋友嘅玩具,阻住你嘅進步。浪費你嘅金錢。
 樓主| ringoringo 發表於 2010-1-13 14:16:14 | 只看該作者
而家TREX450幾錢呀, 我要預番出黎架.
加埋個唔太差既控, 總共幾多呢?
gary213 發表於 2010-1-13 17:25:37 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

I think you can use DX6i

登錄/註冊後可看大圖
sunnyip 發表於 2010-1-13 22:17:32 | 只看該作者
冇話好唔好既, 架架機都可以玩得好好, 睇自已既啫~
Caoyi 發表於 2010-1-13 13:48

機唔好,會練壞手..
Andrew168 發表於 2010-1-14 11:46:30 | 只看該作者
what is the cost of  beam e4 ?
platolau 發表於 2010-1-13 13:06

$1400 左右跟炭 blade
Andrew168 發表於 2010-1-14 11:48:11 | 只看該作者
tarot 450  pro  $ 8xx 左右, 但要換尾 options 野
 樓主| ringoringo 發表於 2010-1-14 12:25:16 | 只看該作者
TAROT 450 O NG OK GA?  QUITE ATTRACTIVE WOR
PARTS CAN SHIFT WITH TREX 450 MA?
Andrew168 發表於 2010-1-14 12:39:03 | 只看該作者
TAROT 450 O NG OK GA?  QUITE ATTRACTIVE WOR
PARTS CAN SHIFT WITH TREX 450 MA?
ringoringo 發表於 2010-1-14 12:25

我玩緊 Tarot 450 pro 同 beam E4, 兩架操控感反應各有不同,
tail drive vs belt drive, 基本上好正,
tarot 450 可用 trex parts
Andrew168 發表於 2010-1-14 12:46:45 | 只看該作者
其實兩架機 cost 差不多, 只差 3xx 左右, beam e4 唔洗換野, 已可 3D
tarot 要換尾 options 都要 2xx - 3xx, 同埋要有d手工野做, 比較煩, 要時間
Andrew168 發表於 2010-1-14 12:54:05 | 只看該作者
兩機全備重只相差幾過 gram
 樓主| ringoringo 發表於 2010-1-14 14:45:30 | 只看該作者
BUT TAROT IS ONLY 8XX-9XX, IF BEAM E4 IS JUST 300$ MORE, SO BEAM E4 IS NOT EXPENSIVE TOO WOR. WHOLE BODY WITH ALL PARTS ARROUND 1300 OK MA IF I BUY BEAM E4?
IF SO, I JUST BUY A FUTABA CONTROL, THEN CAN FLY GA LA WOR?

CHING, WHERE CAN i BUY BEAM E4 LEI?
Andrew168 發表於 2010-1-14 23:00:00 | 只看該作者