RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6448|回復: 44
打印 上一主題 下一主題
收起左側

好煩啊!我今日買控!大家幫幫手!

arthurkelu 發表於 2010-2-9 15:25:03 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我一直用開3pm....不過硬系覺得樣衰衰甘!賣走拒又吾值錢!唉!仲有兩隻接收添.....
大家可否講比我聽到底而家買邊隻好同埋幾錢!最緊要系功能問題!知吾知點解ex10點解甘貴呢?系咪有d咩特別功能呢?不過我覺得單憑外表又吾覺得拒值甘貴,好似4pk個樣已經高級過拒好多好多甘!吾該各位仁兄幫幫我!萬分感激!!
tsk28 發表於 2010-2-9 15:43:38 | 只看該作者
1# arthurkelu

我自己就用開m11x, 其實最初都是比佢個外形吸引. 但後來發現d工能多到用唔晒
 樓主| arthurkelu 發表於 2010-2-9 15:44:11 | 只看該作者
各位師兄幫幫我啦!
 樓主| arthurkelu 發表於 2010-2-9 15:51:14 | 只看該作者
其實我覺得三和都幾好架!不過只系覺得拒太大支!同埋吾知3PM既2.4接收用吾用得番呢?
 樓主| arthurkelu 發表於 2010-2-9 15:52:35 | 只看該作者
唉!剛剛比人用好低既價錢說服左收購我隻450電直!唉!明天交收!好似好傻甘!
jimmyyu123 發表於 2010-2-9 16:01:51 | 只看該作者
4pkS la...~
boxingjoe 發表於 2010-2-9 16:13:48 | 只看該作者

我都用緊m11x, 其實如果講function, 而家d控支支都差唔多齊, 但佢勝在個screen大(同可以用藍色背景燈好靚), 可以清楚睇曬d curve, 咁會易用好多, 同我喜歡佢係內置2.4G, 唔洗有支細天線係後面, 其實支天線係後面會好易整爛. 我朋友爛過兩支, 如果磏支控太多FUNCTION, 佢係可以SET自己一個版面, 你可以選自己覺得最有用個八個FUNCTION係版面, SET好後, 其他FUNCTION就唔會出現. 當然如果想用返其他FUNCTION, 只要長按位+/-兩秒, 佢又會出返原廠SETTING. 支控我唔夠膽話用曬十成, 但都叫用熟, (好多FUNCTION俾貨櫃車用, 我玩油車, 所以用8-10個FUNCTION夠曬)大家可以究下.如果想知邊度忯買, 都可以俾D意見.
cf2468 發表於 2010-2-9 16:15:04 | 只看該作者
就係因為樣衰所以換控.........
咁不如買新的EX10啦
skywoo1105 發表於 2010-2-9 16:29:39 | 只看該作者
你有兩隻3pm接收....
點解唔買返futaba 3pks / 4pk
可以用返你本身果兩隻接收
 樓主| arthurkelu 發表於 2010-2-9 16:31:13 | 只看該作者
好啊!甘你比話比我知好嗎?我今晚就去睇下!
 樓主| arthurkelu 發表於 2010-2-9 16:36:01 | 只看該作者
我仲有架ford-f350而家因為拒要轉波所以用jr既x3810既!但系玩車用棍仔始終吾慣!唉!我發現幾年無玩搖控姐!點解個人會退步晒架!呵呵呵!我想知而家d槍全部寫3-4ch....到底可吾可以代替棍仔呢?重點我吾吃雞腸的!睇說明書我會發癲!!
boxingjoe 發表於 2010-2-9 16:45:15 | 只看該作者
10# arthurkelu

你是和我說嗎?? 如果是請PM我留電話吧. 另外佢有個FUNCTION 叫break mixing, 係控第三四個servo個轉向或break同步動作或delay, 佢可否取代掍控真係要究下先知, 因為我無玩過貨櫃.
迷你谷爆 發表於 2010-2-9 16:59:24 | 只看該作者
小弟都係一出m11x就買左~
當初係因為用2pl~想轉2.4~
見佢直出2.4~個款又真係幾正~
咁就買左喇~但係買左之後~
真係發現功能真係多到用唔哂~
最後用唔夠半年就賣左~
還原基本步~用返2pl~
 樓主| arthurkelu 發表於 2010-2-9 17:07:12 | 只看該作者
咪就系呢個原因啦!一時又話abs...一時又話九個幾個設定!諗落根本用吾著!哈哈!人嘛!都系現實的!咩都睇外表的!
devilxavier 發表於 2010-2-9 17:11:18 | 只看該作者
買Futaba 3PM-X 3-Channel 2.4Ghz啦, 個price又fair又好玩
 樓主| arthurkelu 發表於 2010-2-9 17:13:48 | 只看該作者
3pm我咪有啦!我覺得太簡單和太膠了!
Edwin 發表於 2010-2-9 17:31:09 | 只看該作者
I use very old M8, Sanwa's weight balance is very good.
 樓主| arthurkelu 發表於 2010-2-9 17:36:55 | 只看該作者
我而家已經缺定收范圍系4pk同三和啦!到底邊款會勝出呢?煩啊!
ericho 發表於 2010-2-9 17:37:46 | 只看該作者
boxingjoe 發表於 2010-2-9 17:45:37 | 只看該作者

真的這樣複雜嗎, 我地係車場無人咁講過, 因為貴都係因為佢多功能姐, 睇兩日manual都ok啦. 但見仁見智啦. 其實樓主可以上去舖頭試清楚先買, 等人介紹下先ma.