RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Hotdog2
打印 上一主題 下一主題
收起左側

上環有船仔賣的德昌結業

crankyman 發表於 2010-3-8 23:00:44 | 只看該作者
喺啦喺啦知你係全宇宙最文明啦!我哋呢D船仔佬老粗一名,無咁好文耒,只有話實說,但唔會去扮清高囉。
 樓主| Hotdog2 發表於 2010-3-8 23:33:08 | 只看該作者
又唔係這樣的意思,大家吹下水有錯字咪算數笑下打錯字都幾開心,在這裹不是番學寫得好無老師比分和有禮物的,算了吧!
crankyman 發表於 2010-3-9 10:41:49 | 只看該作者
64# Hotdog2

CHING唔好誤會,我唔喺話你! 我同你一樣只喺想在這板吹下船仔經啫。
sunday 發表於 2010-3-9 12:35:28 | 只看該作者

為什麼船仔佬一定要喺老粗 ?
而今 玩船 定 行船 ?
認 老粗 喺味好型 ?
清高  又喺味 一定要 扮 ?

o羊社會   o羊邏輯 !?
crankyman 發表於 2010-3-9 13:53:21 | 只看該作者
為什麼船仔佬一定要喺老粗 ?
而今 玩船 定 行船 ?
認 老粗 喺味好型 ?
清高  又喺味 一定要 扮 ?

o羊社會   o羊邏輯 !?
sunday 發表於 2010-3-9 12:35

無聊或借此板去發表個人的偉論就煩請移玉到工房吹水板。
sunday 發表於 2010-3-9 15:14:41 | 只看該作者
借此 post 去 等減價 求折扣
亦可以去 二手遙控玩具徵求版
勿 阻人懷舊雅興
crankyman 發表於 2010-3-9 15:27:21 | 只看該作者
亦可以去 二手遙控玩具徵求版
勿 阻人懷舊雅興
sunday 發表於 2010-3-9 15:14

乜你咁燥呀!講兩佢就行晒,放鬆D啦,我覺你一D都唔型囉。
sunday 發表於 2010-3-9 15:46:47 | 只看該作者
當某人倒閉 你卻 等減價 求折扣
比 "一D都唔型" ,  更丟臉

我仍然 酷...
哪一句子 讓你覺得我 燥 ?
crankyman 發表於 2010-3-9 16:15:35 | 只看該作者
有人越泥越慶,建議你去飲杯二十四味,降降溫,不過你講到自已咁酷,頭像仁兄喺咪你呀?
andrew007 發表於 2010-3-9 19:15:58 | 只看該作者

個個講緊德昌,點解有人會係度討論雀仔架,要討論請移玉步到吹水工房,仲有人地等減價 求折扣有咩問題先,你咁清高不如等依家正價大手掃貨,咁咪唔會有貨會有減價貨賣o羅,等減價先去賣我就應為無問題
sunday 發表於 2010-3-9 19:39:08 | 只看該作者
有人越泥越慶,建議你去飲杯二十四味,降降溫,不過你講到自已咁酷,頭像仁兄喺咪你呀?
crankyman 發表於 2010-3-9 16:15

有人越泥越慶o羊 ? 係吳係等極都未減價, 越泥越慶呀?
有本事味吳洗等減價 law
sunday 發表於 2010-3-9 19:57:11 | 只看該作者
個個講緊德昌,點解有人會係度討論雀仔架,要討論請移玉步到吹水工房,仲有人地等減價 求折扣有咩問題先,你咁清高不如等依家正價大手掃貨,咁咪唔會有貨會有減價貨賣o羅,等減價先去賣我就應為無問題
andrew007 發表於 2010-3-9 19:15

my friend,
等減價 求折扣基本上毋問題
但 這一刻 人人表示遺憾 老店結束
有人卻
這便是問題

也許這僅僅是我的問題 ;
如果你/ 多數民眾不認為是問題, fine,
這將不是一個問題. please, carry on.
andrew007 發表於 2010-3-9 20:13:32 | 只看該作者
其實都唔係咩大問題,無謂係度你一句我一句吖,大家都係各有所求,唔好再咁執著啦
 樓主| Hotdog2 發表於 2010-3-9 22:30:44 | 只看該作者
看黎老細不會減價,因D貨亞媽留比仔個仔都無心机做,同D貨都無感情又点會對錢有感覺!,所以D貨清誤清到不是這個問題可能全部變廢物回收都不減價!!!
bcr2000 發表於 2010-3-10 09:13:08 | 只看該作者
76# Hotdog2
壹句講晒 , 人地結業 . 對我地玩模型啲人來講 ,
是一種損失及可惜 . 如有講得不對 , 請見諒 !
zozo 發表於 2010-3-10 10:30:11 | 只看該作者
等執平嘢先
taiming1 發表於 2010-3-10 11:13:30 | 只看該作者
76# Hotdog2
壹句講晒 , 人地結業 . 對我地玩模型啲人來講 ,
是一種損失及可惜 . 如有講得不對 , 請見諒 !
bcr2000 發表於 2010-3-10 09:13

支持師兄講法,模型店買少見少,如下的模型店變獨市, 以後一定買貴野
crankyman 發表於 2010-3-10 12:09:05 | 只看該作者
各位船友:本人之前到訪德昌模型且同老板討論潛艇之枝術,
老板給我睇一隻ROBBE SEA-WOLF sub還對我詳細講解這船的潛航系統,
了解過船体之後我問老板這价錢是實价嗎?老板說是實价,我也從沒要求老板作減!
本人原意是告知各船友不要抱太大的期望,德昌都是實价,賣貴與否請各船友自行評估,
最緊要量力而為。但某有心人特意把事情抹黑,混淯視聽,實是可恥行為。
本人亦不再為這些沒有意義的回貼作任何回應以免影響各船友的雅興,
在此祝願船板及各船友蒸蒸日上,小人早日遠離本板。本人先謝過各方友好的支持!
sunday 發表於 2010-3-10 15:49:40 | 只看該作者
各位船友:本人之前到訪德昌模型且同老板討論潛艇之枝術
老板給我睇一隻ROBBE SEA-WOLF sub還對我詳細講解這船的潛航系統,
了解過船体之後我問老板這价錢是實价嗎?老板說是實价,我也從沒要求老板作減!
本人 ...
crankyman 發表於 2010-3-10 12:09

人地打開門做生意同你玩研究架o羊 !?
研究完你有買嗎?
個個都要[研究]所以味死得 law !

更重要的, 身為船佬 ROBBE SEA-WOLF 都重要洗研究 !?
即時這裡 廣東話叫 -  混桔~

你係味又想去貓店買完 馬達 跟住又話要 換充電池 亞 ?

大把船友支持你架 .......
sunday 發表於 2010-3-10 16:25:59 | 只看該作者
你好吳好走落車鋪 話要研究 m-03 !!?
9 幾年前研究完 la 下話 ?????

" 哇!完來是 膠 造的耶 ! "