RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: georgej
打印 上一主題 下一主題
收起左側

買左件新玩具

sdan321 發表於 2010-4-18 03:17:18 | 只看該作者

........
    ......................再唔得的話埋個搥馬上卜爆佢. 然後影上來俾大家睇.

唔信,快啲試吓比大家睇
ceo2009 發表於 2010-4-18 08:34:59 | 只看該作者
Enjoy it!
boxingjoe 發表於 2010-4-18 12:20:19 | 只看該作者

其實一向都鍾意OS的產品, 但今次真係好鬼嬲, 係場好多人睇住我好忍手, 慢慢溫, 去到唔夾機先五六點先俾高手整(唔好意思講邊個), 肯定唔係人問題. 但真係覺得造工有問題. 也不是錢問題, 一套司桶七佰靚元, 但係曬心機, 車錢, 時間, 無快過, 未飛過. 昨日嬲到係場係咁FULL, 想佢啤令機瞉完部死, 等自己死心. 但又唔死. 最慘D crankshaft 啤令一d績都無閃令令.
mmsrontam 發表於 2010-4-18 17:27:10 | 只看該作者
回復 21# boxingjoe
CHING  
HAVE I SEEN YOU TWO WEEKS AGO IN ACO.
boxingjoe 發表於 2010-4-18 21:17:14 | 只看該作者
回復 25# mmsrontam

Yes, I have been there for run in my OS engine two week ago, but I don’t re member who you are. Anyway, I went ACO yesterday to run in that engine again, unfortunately, same result as many C Hing. And many C Hing seen what I did yesterday, I sure I did well in the run in procedure. No overheat, the engine reach the optimum before running on track, no full speed. But………………same result.
valklai 發表於 2010-4-19 16:44:10 | 只看該作者

((其實一向都鍾意OS的產品, 但今次真係好鬼嬲, 係場好多人睇住我好忍手, 慢慢溫, 去到唔夾機先五六點先俾高手整(唔好意思講邊個), 肯定唔係人問題. 但真係覺得造工有問題. 也不是錢問題, 一套司桶七佰靚元, 但係曬心機, 車錢, 時間, 無快過, 未飛過. 昨日嬲到係場係咁FULL, 想佢啤令機瞉完部死, 等自己死心. 但又唔死. 最慘D crankshaft 啤令一d績都無閃令令.)))
師兄,
有冇考慮過用溫機台黎完成整個run-in程序呢??
可能有轉機woo...
boxingjoe 發表於 2010-4-19 18:04:25 | 只看該作者
回復 27# valklai

有朋友都試過用溫機台溫好先, 溫滑左先, 但落地後無幾耐都一樣. 但見人地又有d無事玩得, 咁先唔訓氣.
RCwing 發表於 2010-4-19 19:32:48 | 只看該作者
今日又再ko一套司桶, 今次已經係場問玩開d高手點搞, 而且都係好好好小心, 溫機加介子, 完全無磨金屬的狀態下 ...
boxingjoe 發表於 2010-4-18 03:07

我都見到你好有心機溫機!!!套司桶吾索都索了!!!!學你話頭部機仲色快又冇燒火咀米用泥喪玩!!!
好多人索機都係着二波時發生!!可能果一刻車轉快個部機,形成車帶機行..(只是uP下冇根句嫁..)
我下升奇會溫第二部到時再大家再交換心得!!
valklai 發表於 2010-4-20 10:04:38 | 只看該作者
我都見到你好有心機溫機!!!套司桶吾索都索了!!!!學你話頭部機仲色快又冇燒火咀米用泥喪玩!!!
好多人索 ...
RCwing 發表於 2010-4-19 19:32

其實舊款機都有d咁既情況(個人覺得),我之前用開副 VZ-R Ver.II,雞肶底爆,銅杯完整無缺,
又係係轉二波個陣斷(溫度95~98度),買個支全新雞肶,再玩,又斷...唔想再整了!!!
有d高手就話冇d咁既情況,可能呢個品牌(21級on-road)真係要比d高手先至玩得掂
Panda 發表於 2010-4-20 12:02:39 | 只看該作者
其實舊款機都有d咁既情況(個人覺得),我之前用開副 VZ-R Ver.II,雞肶底爆,銅杯完整無缺,
又係係轉二 ...
valklai 發表於 2010-4-20 10:04

My experience : http://www.rcstudy.com/forum/viewtopic.php?t=2656  @ 2006
kspleung 發表於 2010-4-25 17:19:59 | 只看該作者
是否run in 問題?
boxingjoe 發表於 2010-4-25 22:56:52 | 只看該作者
回復 32# kspleung

其實都好難講, 我只可話當時已經完成初步run-in, 才剛開始睇溫度較機, 但十圈以耐出事. 個司傘內外仲立立令.

但又聽過有d師兄花了照玩都得, 但已經無曬壓縮. 係差唔多完全無壓縮, 但ok的. 要問下d師兄先知了.
lego71 發表於 2010-5-8 00:26:16 | 只看該作者
good job