RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1813|回復: 4
打印 上一主題 下一主題
收起左側

入門帆船一問

空降兵 發表於 2010-6-16 19:38:46 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
今日去旺角睇中左612京商帆船有幾個問題希望師兄幫幫手
1:全set要1180.$合理嗎.唔係話要算到最平.但唔想做水魚
2:有咩要留意.如防水工程.
3:原裝set船煩嗎?定落左水先set.
4:柴灣水池玩到嗎?(重点之一)
5:隻船有幾大隻>長>高>闊.因為想用鎗袋加電單車做脚去海邊玩.睇吓有無可能背曬上身出車.
謝謝師兄們回覆先
fly175hk 發表於 2010-6-17 13:03:09 | 只看該作者

1. 我亦買過隻612, 價錢跟你的差不多. 連遙控等尚算合理.
2. 呢隻船原裝防水好唔掂, 加上有兩個大倉蓋, 要花點心思改裝.
原裝嘅servo 唔够力, 大風D都拉唔到帆, 結果用我$6,xx 買兩個大力servo.
後攞出海放, 失控兩次, 差D執唔番. 結果要買過套控.
由於我隻612長期放在冷氣風口下, 結果張帆抄晒尤魚咁
3. 套帆好易set. 跟說明書做就 ok.
4. 有微風就可以放. 不過池內風較亂亦唔穩定. 但第一次最好喺池, 會安全D.
5. 船長612mm, 闊130mm... http://www.kyosho.com/eng/products/rc/detail.html?product_id=103156
f6f 發表於 2010-6-17 13:29:13 | 只看該作者

4, 我在星期日下午柴灣船池見過好幾次有人放帆船(如下圖), 你得閒去看看同問D玩帆船C兄佢地意見.
 樓主| 空降兵 發表於 2010-6-17 18:31:17 | 只看該作者
多謝大家回覆.相中隻帆船0k哦.有無型号比到我呢
周百通 發表於 2010-6-17 22:58:38 | 只看該作者
呢隻1/20 40EX已經停產!