RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kk555
打印 上一主題 下一主題
收起左側

【圖集+影片】遙控噴射戰鬥機

sunday 發表於 2010-8-24 00:41:59 | 只看該作者
nastyboy 發表於 2010-8-24 10:18:17 | 只看該作者
我都有架Alpha Jet EDF,十分易飛,不太快(像真速度咧),超穩定,70mm EDF,4S 2650 mah 30C 電,可飛5~6 分 ...
goflygo 發表於 2010-8-24 00:35

師兄,呢度系邊度黎嫁?地方好靚,又有跑道又有草地
goflygo 發表於 2010-8-24 12:41:58 | 只看該作者
師兄,呢度系邊度黎嫁?地方好靚,又有跑道又有草地
nastyboy 發表於 2010-8-24 10:18

都算OK 咧,係一個外國私人飛行會,個場其實並不太理想,跑道不夠長(約120米),又吾係用泊油路做,又吾夠平,Gas Turbine Jet 起落真係好勉強(所以冇人夠膽),跑道頭尾兩邊又近樹林,呢個場晌呢區算最差,唯一好處就係近屋企,約十分鐘車程,放工後都可以飛番轉,哈哈!
nastyboy 發表於 2010-8-24 12:56:08 | 只看該作者
都算OK 咧,係一個外國私人飛行會,個場其實並不太理想,跑道不夠長(約120米),又吾係用泊油路做,又吾 ...
goflygo 發表於 2010-8-24 12:41

即系吾系人人都可以入去玩了,咁都好好啦,我無車既,拿住去玩都幾頭痕,我都諗住買架Alpha玩下,聽朋友講幾好飛,適合我地初哥飛,我而家先飛架滑翔機,架大塞欺納都吾敢飛,原本想飛完果兩架就試飛架F18,但照睇咁樣要先飛架Alpha好D喇
goflygo 發表於 2010-8-25 06:08:18 | 只看該作者
即系吾系人人都可以入去玩了,咁都好好啦,我無車既,拿住去玩都幾頭痕,我都諗住買架Alpha玩下,聽朋友講幾 ...
nastyboy 發表於 2010-8-24 12:56

其實冇車有冇車玩法,我以前都係拎住隻油直升機搭小巴,轉地鐵再轉小巴,先玩得,都係噉喇!但係大隻定翼 機就無計喇!一定要搭機友車喇!我呢架Alpha Jet 其實都係我第一架EDF 機,係網上買US$99 (包摩打,電變,Servo),好岩EDF初哥 ,但如果係超新手的話,就真係要練好基本操控先喇!Good Luck!
tommy1218 發表於 2010-8-28 11:56:56 | 只看該作者
Aero Feve_  有得賣 ....
sunday 發表於 2010-8-19 23:38

Aero Feve_  有得賣     即係邊?
zifu 發表於 2010-8-29 22:59:14 | 只看該作者
粉嶺新圍練把場好似已經封殺咗啦,..............
kitming 發表於 2010-8-23 00:01

你想自己獨飛嗎?話封就封,華山還有很多人飛滑翔機呀
星期日我去睇下封左未
zifu 發表於 2010-8-29 23:01:28 | 只看該作者
我都有架Alpha Jet EDF,十分易飛,不太快(像真速度咧),超穩定,70mm EDF,4S 2650 mah 30C 電,可飛5~6 分 ...
goflygo 發表於 2010-8-24 00:35

我想買,你有嗎?
Han 發表於 2010-8-30 01:28:16 | 只看該作者
今日至飛完o黎.......冇o野呀