RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: topracing
打印 上一主題 下一主題
收起左側

放毒!MRC10全CNC金屬仿真攀爬車

恐慌性拋售 發表於 2010-8-8 22:33:50 | 只看該作者
恐慌性拋售 發表於 2010-8-8 22:38:03 | 只看該作者
甘你睇下哩部車同AXIAL有咩唔同?前後橋,H型車架,波箱,輪轂,輪皮,避震等等。邊一度系相同嘅 ...
topracing 發表於 2010-8-6 11:08
照你咁講, 全車照抄但係只要其中一粒螺絲改左唔同顏色, 咁就即係唔係 copy 啦呵?

一味賣花讚花香冇用架. 呢個係資訊時代. 你當的消費者傻既咩.

係抄咪大大方方認左佢囉. 總有的人唔介意, 貪平, 會幫襯你.

而家你咁樣撐法, 死命 hard sell, 盞惹人反感.
恐慌性拋售 發表於 2010-8-8 22:45:17 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

呢個肯定唔係甚麼獨創設計. 廿年前孖星山豬已經係咁樣. 近代 rc4wd 既 yota axle 亦都係咁樣.

獨創!? 呃細路呀?
SPAWN 發表於 2010-8-8 23:07:38 | 只看該作者

冇話抄唔抄,真車架都係咁ge樣,佢都係向住像真個方面去姐,咁樣ge車架唔係一定得AXIAL先有,星星隻豬未又係咁,我地有車友用銅枝整個部未又係咁樣,,笑
仲有請大家睇清楚佢條龍骨係一"快"金屬片來,而AXIAL個隻係u形龍骨
 樓主| topracing 發表於 2010-8-8 23:42:24 | 只看該作者
照你咁講, 全車照抄但係只要其中一粒螺絲改左唔同顏色, 咁就即係唔係 copy 啦呵?

一味賣花讚花香冇用 ...
恐慌性拋售 發表於 2010-8-8 22:38

切~我笑~
如果系抄我就話系抄,唔系我就話唔系。無所謂話承認唔承認~對我無半點好處。
事實擺系面前~識嘅人自然睇得清楚~

仲有我都唔使撐~撐咩啊?撐部車系抄或者唔系抄啊?哈~我無甘得閑~

按你講我系度呃細路?甘你最好系拿出最有力證據支撐你嘅觀點~

你唔好今日新註冊個ID來詆毀部車,之後又唔敢再回復我嚄~我見哩D馬甲ID多過你食米

樓主| topracing 發表於 2010-8-9 00:15:04 | 只看該作者
http://bbs.rcfans.com/thread-289683-1-2.html
大家都可以參考下RCFANS哩張貼~入面都有關於抄或者唔系抄嘅問題。

至於大家認為MRC10系抄嘅或者唔系抄嘅都無所謂~我系有我個人嘅觀點,大家有大家嘅觀點。各抒己見~

發表意見唔使好似啊咩“恐慌性XX”甘激動~仲帶咪攻擊性添~我鄙視此類人~