RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: cnights
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手..想玩直昇機..想知要有咩準備

樓主| cnights 發表於 2006-1-22 00:14:28 | 只看該作者
= =
大利行吹水區<---在那裡??
小步 發表於 2006-1-22 00:32:45 | 只看該作者

zfiu

原帖由 zifu 於 2006-1-21 23:50 發表
到大利行吹水區睇下啦

那個客你看看做不做.我勁sell佢9x se xddd
不過佢找我買我都係找你囉貨架啦..xdd
 樓主| cnights 發表於 2006-1-22 01:00:47 | 只看該作者
HAHA..
我好大機會是你的客..
不過我好想知full set final幾錢...
小步 發表於 2006-1-23 02:34:47 | 只看該作者
其實找邊個買都冇問題
但唔好買o的平價控.....貴係貴,
但一定冇後悔.
 樓主| cnights 發表於 2006-1-24 00:47:47 | 只看該作者
我在旺角買了隻kyosho ep玩...當是玩450前的玩具= =''

隻ep好個control 好似可以用fight sim,我應該那裡搵個sim a??

另外我想知如果我搵你們買450...你們收credit card嗎??
SnackEater 發表於 2006-1-24 16:10:31 | 只看該作者
呢件玩具好貴啊!
 樓主| cnights 發表於 2006-1-24 16:31:31 | 只看該作者
我都覺得貴...不過不是它...而是d電= =''
我覺得ep d電好似是用8粒3a串埋一齊= =''
小步 發表於 2006-1-24 20:05:58 | 只看該作者
Q掃ep ...唉.....

買esky , jabo 好過~~~~
 樓主| cnights 發表於 2006-1-24 22:57:56 | 只看該作者
haha...行行下旺角....突然興起,所以買了....
當玩450之前...學下飛la..
小步 發表於 2006-1-24 23:04:41 | 只看該作者
新機唔炒過,都可以既~~~炒過一兩次之後~~~~~~~掉得
要是買,點解唔買ESKY , JABO 之類fp機仔?
起碼平得來又易修,又可用鋰電.
SnackEater 發表於 2006-1-25 00:14:12 | 只看該作者
個外殼同包裝係幾吸引o既

樓主| cnights 發表於 2006-1-25 01:42:09 | 只看該作者
之前玩車是玩kyosho= =''
所以....

不過我現在覺得它一d都唔似室內機....好大架...香港有幾多"室內"可以飛它= =''
小步 發表於 2006-1-25 11:53:18 | 只看該作者
室內飛~~~~~~400級都得
 樓主| cnights 發表於 2006-1-25 13:56:08 | 只看該作者
= =你家好大a.....
小步 發表於 2006-1-26 18:21:46 | 只看該作者
一o的都唔大,只係隻手定~
 樓主| cnights 發表於 2006-1-27 02:25:55 | 只看該作者
都是勁人le^^
siuwing 發表於 2006-5-28 16:05:20 | 只看該作者
各位前輩好,

我隻鴨記ESky lamaV3之前無啦啦"蕉ed", 我墊高枕頭問過自己日後想點玩, 又可以afford幾多...
想到既係, 我暫時只係想過下basic既直昇機癮:
1. 想嚮自己屋企飛就得 (個廳300尺左右)
2. 唔駛玩到打翻斗同反轉飛, 只係想定定地hovering同順順利利走下8字

不過我估呢D要求都唔易, 屋企細, 多雜物, 想飛就要 隻機細得黎要好定, 速度慢得黎又要好control, 唔會左片右片同係咁轉...

Budget呢...連埋我D朋友, 身邊都蕉ed 3隻老鴨lama (雖然我仲係好唔"份氣", 估緊個原因), 睇埋大家既posts, 我而家都明一分錢一分貨既道理喇, 初初玩都係要set個max., 而家我可以afford 4k左右啦.

唔知hirobo隻xrb會唔會suit到我既need呢?
佢好似齋機都要2k幾, 表現係唔係"明顯"比隻lamaV3好好多呢? 我唔想玩少少時間就"打柴"
全套大約幾錢(機, control, accessories...)?

以我既要求, 想隻Hirobo"好飛D"又駛唔駛改野呢? 相關價錢要多少?

另外, 我隻lama仔而家整就3幾百(不過唔知整番會唔會好快又死, 或者已經變到好難control...);
唔整就可以拎佢去堆填區, 伙計埋單: 多謝550玩兩個禮拜, 好令人頭痕耶

唔好意思, 又打左一大段野出黎麻煩大家添
zifu 發表於 2006-5-28 23:39:05 | 只看該作者
人地買550,我店為何要買6xx,因為大陸廠都有reject貨,明嗎?
小步 發表於 2006-5-29 00:18:18 | 只看該作者
冇人知買去入貨一次,坐向到一架架試成日,
有鑊又要自己return[好彩就收唔好彩自己食],自己做埋qc , 有埋technical support....
好似唔使成本咁...

free lunch仲好,今時今日技術,真係用錢炒返黎的,多一百幾十都唔想比.....都係去鴨記買吧